Diari La Veu del País Valencià
S’inicia el procés per a definir un nou sistema de finançament de les universitats
RedactaVeu / València

La secretària Autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i el secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, han mantingut una reunió per a tractar la necessitat d’abordar l’estudi del sistema de finançament de les universitats públiques valencianes.

En aquest sentit, Clara Ferrando ha subratllat que la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic vol iniciar, junt amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, un “període d’anàlisi i estudi” que done com a resultat “un finançament més eficient i equitatiu del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV)”.

Per la seua banda, Miquel Soler ha destacat que l’objectiu comú perseguit és “proporcionar” a les administracions educatives “un conjunt d’instruments” que permeten conjugar els “irrenunciables objectius de qualitat i eficiència” del sistema educatiu amb el compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària. “Som conscients que les universitats públiques valencianes constitueixen una eina molt important per tal de garantir generacions més pròsperes i igualitàries”, ha dit Ferrando.

Clara Ferrando i Miquel Soler. Foto: GVA.

També ha destacat que en un moment d’infrafinançament com el que patim al País Valencià cal “sumar esforços” i ha recordat que el conjunt de les universitats públiques ha rebut en 2015 uns 679,50 milions d’euros com a subvenció ordinària de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa