Diari La Veu del País Valencià
La igualtat i les polítiques inclusives centren l’atenció de Compromís
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Casa dels Caragols de Castelló de la Plana ha acollit aquesta vesprada una taula redona sota el títol ‘Igualtat i polítiques inclusives’. L’acte, que començava a les 19 hores, s’ha plantejat com un debat obert –entre responsables institucionals i el públic assistent– sobre les prioritats i les polítiques que cal que assumisquen les institucions.

A la taula redona hi han participat Alberto Ibáñez, secretari autonòmic de Polítiques Inclusives i Igualtat; Marta Sorlí, diputada al Congrés; Belén Bachero, diputada a les Corts i alcaldessa de Vistabella; Ali Brancal, regidora d’Igualtat a Castelló de la Plana i Susana Pérez, regidora de Participació i Joventut a Benicarló.

Acabar amb les violències masclistes

Ibáñez ha destacat que “la igualtat és una prioritat perquè només amb un nou sistema de relacions més sanes, empàtiques, justes i emotives podrem acabar amb les violències masclistes”. A més, el secretari autonòmic ha afegit que les polítiques socials han de tenir en compte la feminització de la pobresa “amb mesures amb perspectiva de gènere, com l’equiparació de les famílies nombroses i monoparentals”.

Sorlí, que ha exposat diferents exemples de masclisme a les institucions, ha denunciat que aquestes “continuen sent espais tradicionalment masculins, plens de bona voluntat, però amb poques accions cap a la igualtat real i efectiva”.

La intervenció de Bachero s’ha centrat en la situació de la dona en el món rural, mentre que Brancal ha parlat sobre polítiques d’igualtat en els municipis. La regidora ha apuntat que “cal planificar les accions d’igualtat per tal de ser eficaces”. Parlant del cas concret de Castelló ha explicat que hi ha un Pla d’Igualtat d’Oportunitats “amb accions transversals a totes les regidories, amb propostes d’actuació de molts departaments i amb propostes que han partit de les associacions de dones de la ciutat”. Sobre igualtat i joventut, n’ha parlat Pérez.

En l’acte organitzat per Compromís s’ha donat la paraula als presents per tal que feren les seues aportacions, “tot amb la intenció d’ajudar a dissenyar plans d’actuació més eficaços estructuralment i més ajustats a les necessitats que cal acarar amb urgència i amb la idea d’avançar entre totes i tots cap a l’eradicació d’un problema enquistat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa