El Consell protegirà un pla ministerial de gestió de la pesca sostenible al Mediterrani

Aquest assegurarà la viabilitat de la pràctica de la mateixa assegurant el recursos pesquers
13 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha afirmat que el Consell protegirà un nou Pla ministerial de Gestió de la Pesca del Mediterrani que assegure la sostenibilitat dels recursos pesquers i la viabilitat de la pràctica de la pesca al País Valencià.

Després d'una reunió amb el secretari general de Pesca del Ministeri i altres directors generals de pesca autonòmics, Llanes ha destacat que “a instàncies del sector pesquer valencià, la Conselleria va instar el Ministeri a realitzar un estudi de l'estoc d'algunes de les principals espècies d'interès per a la flota valenciana, com són la sardina i l'aladroc, la qual cosa va evidenciar el seu lamentable estat”.

A més, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha indicat que en la reunió del passat dimarts en la seu del ministeri, el secretari general de Pesca va anunciar una sèrie de mesures a estudiar per a intentar recuperar les pesqueries de Mediterrani i avançar-nos a les mesures que podria imposar la UE.

El director general ha incidit en que “la presa de consciència i la decisió d'actuar del Ministeri d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient no ve sinó a referendar que la nostra orientació i la del nostre sector a l'hora de detectar i afrontar els problemes de pesca al Mediterrani va pel bon camí”.
 
Reunió Pla Gestió Pesca
Reunió Pla Gestió Pesca. Foto: GVA.

Noves limitacions

Roger Llanes ha ressaltat que aquestes mesures obtenen una sèrie d'accions encaminades a la millora de la gestió de les pesqueres i altres de tipus estructural. Entre elles s'estudiaran la limitació a quatre dies de pesca a la setmana en arrossegament, reducció de límits de captura i altres fins a completar 30 mesures que, una vegada revisades i consensuades, configuraran un nou Pla de Gestió de Mediterrani.

Seminari UE

Al comunicat de la Generalitat Valenciana, a més es fa saber que els passats dies 9 i 10 de febrer es va celebrar a Catània un seminari d'Alt Nivell sobre l'estat dels estocs del Mediterrani, en què es va anunciar que s'havia detectat un descens en tot el mar Mediterrani sense que les mesures de reducció de flota hagen sigut suficients. Com a conseqüència d'això la UE havia decidit intervindre.

Logo La Veu

next