700 professionals vigilaran les nostres serres en Setmana Santa i Pasqua

Del 24 de març al 4 abril estarà prohibit realitzar cremes agrícoles independentment del nivell de preemergència. Sí es podran fer focs controlats o barbacoes en les zones d'oci o esbarjo habilitades per a aquest fi, excepte si es decreta nivell de Previf
19 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València

Al voltant de 700 professionals de la Generalitat Valenciana participaran en el dispositiu de prevenció i extinció d'incendis previst per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències amb motiu de les festes de Setmana Santa i Pasqua. Aquest pla, que s'activarà des del 24 de març i fins al 4 d'abril, intensificarà la vigilància establint el nivell de preemergència Previfoc 3, de risc extrem.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat en roda de premsa que els efectius de la Generalitat, Brigades d'Emergència terrestres i helitransportades i Unitats de Prevenció, vigilaran “amb més afany” les muntanyes valencianes i treballaran de forma coordinada amb la resta de professionals dels consorcis provincials, els bombers municipals, els agents mediambientals, la Policia Local, la Guàrdia Civil, la unitat adscrita de la Policia Nacional, la Unitat Militar d'Emergències i voluntaris.
 
Bosc
Bosc. Foto: GVA.

Tots aquests organismes es van reunir aquest dimecres en el Centre de Coordinació d'Emergències, com ha explicat Ángel, “per a garantir un Pla Especial de Prevenció d'Incendis de la Comunitat Valenciana en sintonia i que ara presenta unes mesures especials perquè la massa forestal rep més visites aquests dies, però que mantenim en permanent reforç pel canvi climàtic”.

També hi haurà un dispositiu especial de vigilància aèria. Els mitjans aeris també realitzaran tasques de vigilància diürna i nocturna amb la finalitat d'evitar riscos i prevenir possibles incendis. I es reforçarà amb un increment del 8,8% el servei de trucades al telèfon únic 112.
 
Jose María Ángel
Jose María Ángel. Foto: GVA

Jose María Ángel ha destacat el paper essencial de tots aquests professionals del servei d'extinció d'incendis i ha anunciat que ja estan operatives tres noves brigades de bombers forestals de forma permanent. A més, s'ha ampliat de tres a sis mesos el temps d'activitat de les brigades de reforç “perquè sense persones no es poden solucionar les emergències”, ha afirmat el director general.

Del 24 de març al 4 abril estarà prohibit realitzar cremes agrícoles independentment del nivell real de preemergència. Sí es podran encendre focs controlats o barbacoes en les zones d'oci o esbarjo habilitats per a açò, excepte si es decreta nivell real de Previfoc 3. En aquest supòsit, com ha recordat el director general, està totalment prohibit realitzar qualsevol tipus de foc. José María Ángel ha demanat a la ciutadania que gaudisca dels paratges valencians amb extrema precaució en aquests dies.

Nivells de preemergència - Previfoc

Nivell 1.- Perillositat Baixa-Mitjana
Nivell 2.- Perillositat Alta
Nivell 3.- Perillositat Extrema.

Logo La Veu
 
next