Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó valora els esforços de la RACV per a superar ‘vells conflictes’

RedactaVeu / EP / València.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat aquest dimecres els esforços de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i la seua directiva per a superar “vells conflictes” i també “per a acostar postures i propiciar la unió de tots els valencians i valencianes en la defensa de la nostra cultura”.

Així ho ha expressat el primer edil en una trobada formal que ha servit per a intercanviar opinions i presentar algunes de les iniciatives que duen a terme tant el consistori com l’entitat.

Joan Ribó ha explicat que l’administració local es deu “a la legalitat vigent quant a qüestions lingüístiques”, alhora que ha valorat l’esforç de la RACV “per a acostar postures i propiciar la unió de tots els valencians i valencianes en la defensa de la nostra cultura”.

La Diputació de València concedeix una subvenció de 3.000 euros a Lo Rat Penat per al Concurs de Llibrets de Falla

La Diputació de València manté un any més el patrocini a la societat cultural Lo Rat Penat per a l’organització del tradicional Concurs de Llibrets de Falla, un certamen centenari que es repeteix des que, en 1903, Lo Rat Penat decidí premiar el millor llibret i explicació de la falla. La corporació que presideix Jorge Rodríguez ha aprovat una partida de 3.000 euros per a col·laborar en el Concurs de Llibrets de Falla 2016.

Lo Rat Penat és l’ens cultural responsable de l’evolució del llibret de falla, ja que amb els premis que va crear a principis del segle XX va atraure l’interès de nombrosos poetes valencians que van començar a contribuir convertint-se, en molts casos, en els autors dels llibrets. Va ser un dels motors que ha rellançat la literatura fallera donant origen a nombroses publicacions temàtiques.

Enguany s’han presentat a concurs quasi 300 exemplars, una xifra rècord.

Comparteix

Icona de pantalla completa