Diari La Veu del País Valencià
‘Reclama els teus drets’, campanya per la llengua a les Universitats
RedactaVeu / València

Aprofitant l’inici del segon semestre del curs acadèmic 2015/16 a les Universitats Valencianes, Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves ACPV) junt al BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats) i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) enceten la campanya ‘Reclama els teus drets’ a la universitat. Aquesta campanya pretén reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el compliment de la docència en la nostra llengua a la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV). Les tres entitats estan presents a les aules, per tal que qualsevol alumne que haja escollit una assignatura en valencià i no reba aquestes classes amb aquesta llengua puga reclamar aquesta situació.

L’estudi ‘Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes’ (elaborat per experts per encàrrec de la Universitat de València i d’altres institucions l’any 2011 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua) mostra xifres preocupants quant al compliment de la docència en valencià a les universitats valencianes. És per això que els tres col·lectius de joves valencians s’han unit per fer força en aquesta campanya on volen reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el deure del compliment de la docència en la nostra llengua per tal de promoure el compliment del Pla d’Increment de la Docència en Valencià (Acord del Consell de Govern de la Universitat de València 129/2912, de 26 de juny).

Si voleu més informació o voleu formalitzar una reclamació faciliten un formulari per emplenar entrant a la pàgina o cercant “Reclam facebook i twitter”.

“Perquè es necessitat de totes i tots defensar i promoure l’ús del valencià als centres educatius, i de les institucions, garantir-ne el seu ús en les classes docents. RECLAMA ELS TEUS DRETS!”, conclouen.

No obstant això, informen que hui 9 de març la campanya Reclama els teus drets! estarà a les facultats amb tauletes informatives i formularis de queixes per a tothom que vulga plasmar qualsevol incompliment en la docència en valencià. “Perquè exigir la docència en la nostra llengua és un dret!”. Els podeu trobar a: Blasco Ibáñez (Medicina i aulari 3) aularis del campus de Tarongers i cafeteria de Ciències Socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa