Diari La Veu del País Valencià
Tota la Festa d’Alcoi en ‘digital’ a l’AraMultimèdia
Lídia Vila /AraMultimèdia / Alcoi

Amb l’edició d’aquest Extra de Festes 2013 us proposem una manera diferent de seguir el festeig alcoià. Entrevistes amb càrrecs i autoritats (festeres i civils) no poden faltar.

Però tot açò ho amanim amb un recull d’interessants articles de la temàtica més variada. Signatures periodístiques destacades com ara les de Natxo Lara, Jordi Orts (responsable de la maquetació), Lídia Vila, Rafa Cerdà o Andrea Moreno; juntament amb amics i col·laboradors que sempre ens fan costat com ara Mauro Colomina, Raül Llopis (de la Filà Realistes), Pep Jordà o Ximo Llorens. I tot, recollit amb una portada cedida per l’artista alcoià -i internacional- Xavi Carbonell sota el nom Balcó en festes.

A més, durant tota aquesta setmana prèvia anirem publicant també al diari tots aquests articles i, amb alguns d’ells, entrevistes en vídeo amb els principals protagonistes de la Festa alcoiana.

Hi ha moltes maneres de viure la Festa a Alcoi, i aquest Extra és una mostra de com ho fem nosaltres. Sense menysprear la importància d’una cita així que uneix tot un poble -o gran part- però sempre mantenint un punt de vista crític vers aquelles qüestions que s’han de reflexionar i, per suposat, millorar i reformular. Perquè la Festa, com la nostra mateixa història com a poble, està en continu moviment i evolució, la nostra intenció no és altra sinó seguir en continu moviment i oferir als nostres lectors un producte d’avui en dia, viu, modern i en valencià, com sempre.

En aquestes mateixes pàgines, ara fa gairebé un any, no volíem ni esmentar la paraula “crisi”, la qual volem mantenir encara ben lluny. Perquè si d’alguna cosa hem presumit els alcoians ha estat de saber adaptar-se als temps. Si abans fèiem les millors peces de tela o el millor fil, ara fem aplicacions per smarthphones, cosmètics o teixits intel·ligents. Això sí, les olives farcides les hem sabut mantenir -pel moment- “como ninguna”.

Però és ben cert que al món de la Festa aquesta capacitat d’innovar l’hem trobada a faltar en certs moments. Pot ser, el nou president de l’Associació de Sant Jordi, i amb qui parlem en aquest Extra, ens podrà donar algunes claus. O el regidor de Festes Jordi Martínez, cap visible d’un Govern que encara sembla estar “verd” per introduir modificacions substancials a la Festa alcoiana. És cert que sí que hem trobat certa innovació, per exemple en el fet d’encarregar a un (gran) fotògraf el Cartell de Festes 2013 o en la venda de cadires per Internet, però el camí encara és llarg. Ben bé sembla que acabem de començar.

Per sobre de polèmiques, que en tenim moltes i variades a aquest poble (cartell, dones, Diana, cap de setmana, Alardo…), se’ns venen damunt dies de gaudir el carrer, fer-lo nostre, amb la nostra gent (família, amics i amants), moure instintivament els peus amb el so de la música de la nostra terra, degustar les nostres “espirituoses” i les “taretes” que ens reuneixen al voltant d’una bona taula, amb matins llargs i nits més encara.

Així és que, sense més: avant la Festa!

Comparteix

Icona de pantalla completa