Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Europa i Govern espanyol regategen amb les vides dels refugiats’
RedactaVeu / València

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han assistit en el Port de València a l’eixida d’un vaixell de Creu Roja amb un carregament d’ajuda humanitària amb destinació als refugiats de Síria.

Tant Oltra com Alcaraz han lamentat l’actitud “passiva” del govern en funcions espanyol així com dels de la resta de països de la Unió.

Creu Roja Espanya està coordinant un enviament simultani al qual València se suma amb una càrrega de més de tres tones de material junt amb Madrid, Barcelona i Las Palmas. La Generalitat col·labora amb la institució responent així a la petició d’ajuda humanitària per a la Mitja Lluna Roja de Síria. En concret facilitarà el vaixell que transporta articles de primera necessitat amb què es preveu atendre 800 famílies, al voltant de 4.000 persones, que s’han vist obligades a abandonar les seues cases i desplaçar-se per la violència i la guerra a Síria.

El conseller de Transparència ha abundat en “la miopia absoluta i l’egoisme” dels països que es troben en ple procés de tancament de fronteres. Per això ha valorat positivament “que el poble valencià realitze aquest símbol de cooperació, col·laboració i agermanament amb gent que viu a l’altre costat del nostre mar.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell ha insistit en el fet que l’actitud dels governs europeus “causa vergonya entre els ciutadans” i ha subratllat que “el Govern valencià no està disposat a regatejar amb la vida de les persones”.

Oltra ha insistit en el fet que acollint un refugiat per cada un dels municipis valencians es podria ajudar a 600 persones. No obstant això, “quan les coses es posen en relació amb la realitat te n’adones que en el fons no hi ha voluntat política”.

Crisi humanitària refugiats sirians

El nombre de persones afectades per la guerra i la crisi a Síria amb urgents necessitats d’ajuda humanitària s’incrementa diàriament de manera significativa,arribant als 13,5 milions en octubre de 2015. Actualment existeixen més de 6,5 milions de desplaçats en l’interior de Síria i 4 milions de refugiats fora del país. Tres de cada quatre sirians viuen en el llindar de la pobresa, la qual cosa els situa en una extrema vulnerabilitat, sumat a la recessió econòmica, les sancions, l’encariment dels preus dels aliments i el combustible o el tancament dels mercats.

Comparteix

Icona de pantalla completa