Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València organitza una Vikimarató per a donar visibilitat a les dones

RedactaVeu / València.

L’Àrea de Cultura de la Diputació ha organitzat, per a aquest dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, una Vikimarató. Aquest acte, que se celebrarà de 10.00h a 16.00h en el Palau de la Scala, en la Plaça de Manises, té l’objectiu de donar visibilitat a les dones en aquest portal d’Internet.

El diputat de Cultura, Xavi Rius, ha convidat tots els ciutadans que disposen d’un telèfon mòbil a participar en aquest esdeveniment de conscienciació. “L’objectiu és contribuir a la visibilització d’una part essencial de la societat que ha estat tradicionalment oblidada, com són les dones, i sense les quals l’espècie humana, senzillament, no tindria cap futur”, ha explicat Rius.

D’altra banda, demà arranca el taller “Retrats per la igualtat” en el MuVIM. En ell es dóna a conèixer a Olympe de Gouges, una de les figures oblidades de la Revolució Francesa. En aquesta activitat es contextualitzarà la seua vida i obra a través de dinàmiques reflexives i lúdiques per a treballar qüestions com la igualtat entre homes i dones, així com la situació de la dona en la societat actual com a factor determinant per al progrés de la cultura de la pau i dels drets humans. El taller es realitzarà durant els dies 8, 9 i 10 de març de 10.00h a 12.00h del matí.


Programació de la Setmana de la Dona.

Aquestes activitats s’emmarquen en la Setmana Cultural de la Dóna que ha organitzat l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra el 8 de març. El cicle finalitzarà el 13 de març i ofereix una sèrie de conferències, concerts, tallers didàctics, instal·lacions artístiques, animacions lectores i visites guiades en la Beneficència i en el MuVIM.

Comparteix

Icona de pantalla completa