Diari La Veu del País Valencià
Diputació de València s’involucra amb la Viquipèdia durant la setmana de la dona

RedactaVeu / València.

La Diputació de València, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, l’associació de viquipedistes en llengua valenciana, ha organitzat una activitat molt especial per al dimarts 8 de març: una viquimarató per a reduir el gender-gap en la popular enciclopèdia online. El gender-gap és el desnivell pel que fa al número de biografies que hi ha a una obra, i en aquest cas, s’intenta evitar que la diferència en el número d’articles que parlen de dones o d’homes siga molt elevat.

La Viquimarató, és a dir, un taller en què, a mode de marató, s’aprèn a editar la Viquipèdia, se celebrarà el dimarts 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, de 10 a 16 h. al Palau de la Diputació, a la plaça de Manises de la Ciutat de València. L’acte, coorganitzat per la Diputació i Amical Wikimedia, s’engloba dins de les activitats que l’àrea de Cultura de la Diputació ha organitzat en motiu del Dia internacional de la dona treballadora. També cal destacar, paral·lelament, la col·laboració que Amical Wikimedia i els Museus de la Diputació estan duent a terme per tal de posar en valor el patrimoni cultural dels museus valencians, i gràcies al qual el fons patrimonial i audiovisual dels museus de Prehistòria, Etnologia, el MUVIM i la Institució Alfons el Magnànim s’està posant al servei de tota la humanitat, i en la major quantitat possible d’idiomes.

L’agenda d’actes d’Amical Wikimedia continua amb altres Viquimaratons, com la que se celebrarà a L’Eliana el 16 d’abril o el cicle de conferències sobre Biologia i Ciència Oberta que se celebrarà al Centre Octubre de València el 30 d’abril.

Per a participar en la Viquimarató per la visibilització de les dones de la Diputació de València, sols heu de portar una tauleta o ordinador portàtil el dimarts 8, i podeu obtindre més informació a la mateixa Viquipèdia o a Facebook.

Comparteix

Icona de pantalla completa