Diari La Veu del País Valencià
Camps es querellarà contra Oltra per injúries i calúmnies

Europa Press / València.

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) a través d’un escrit la celebració d’un acte de conciliació amb la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, previ a la interposició d’una querella per presumptes delictes d’injúries i calúmnies.

En l’escrit l’expresident autonòmic denuncia una ‘campanya general de desprestigi’ iniciada per Oltra, qui ‘recentment’ en un programa de televisió ‘ha abocat una sèrie d’afirmacions que menyscaben l’honor i prestigi’ de Camps.

Segons el text, en aquestes declaracions la vicepresidenta assenyala que Camps portava “vestits pagats amb diners bruts” que “eixien de diners que saquejaven de totes les arques públiques”. “Li quedaven realment bé, però el que hi havia darrere és una trama de corrupció de les més grans que ha viscut aquest país”.

Aquestes manifestacions, referides a la imputació de Camps en la coneguda com a ‘causa dels vestits’ –de la qual va ser absolt– en 2011, tracten de “menyscabar l’honor i prestigi” de Camps, “havent imputat la comissió de delictes sabent la falsedat d’aquestes imputacions, sent les afirmacions clarament constitutives de delicte de calúmnies i injúries amb publicitat”, segons es desprèn de l’escrit.

Demana que es retracte

Segons l’escrit, les declaracions d’Oltra “són mereixedores que el senyor Camps interpose la corresponent querella” contra Oltra, “per la comissió de sengles delictes d’injúries i calúmnies, de no retractar-se la mateixa per aquests comentaris de forma pública i en els mateixos mitjans de comunicació que s’han fet ressò d’ells, per a evitar que aquesta conducta quede impune”.

Per aquest motiu, l’expresident autonòmic ha sol·licitat, “amb caràcter previ a formular la corresponent querella”, un acte de conciliació perquè Oltra “es retracte públicament de tots els comentaris injuriosos i calumniosos expressats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa