Diari La Veu del País Valencià
Greta Alfaro enceta una major presència de la ‘performance’ en el Consorci de Museus

RedactaVeu / València.

La proposta de Greta Alfaro s’emmarca dins d’una programació en què el Consorci de Museus està atorgant major presència al llenguatge de la ‘performance’, no sols com a activitats complementàries a una exposició sinó com a projectes concrets. En aquesta disciplina, l’obra d’art pren forma d’acció duta a terme per l’artista.

L’exposició Comedias a honor y gloria és un projecte realitzat a propòsit per a la sala La Gallera i la seua comissària és Alba Braza. Segons s’explica al comunicat de la Generalitat Valenciana en aquest projecte: “L’artista crea una escenografia en què tracta d’invertir el rol tradicional d’espectador passiu per a transformar el visitant en un ens individual i responsable, conscient de la presència del públic i de la cambra, confrontant-lo amb la idea de violència i destrucció activa”.

Foto: GVA.

En la sala la Gallera es podrà trobar una cuidada construcció arquitectònica repleta de copes amb vi, una arma i càmeres de vigilància conformen part de l’escenari per a un públic, que convertits en actors, contribueixen violentament a la seua destrucció.

Posteriorment, la sala reobrirà les seues portes el dia 8 d’abril amb la inauguració d’una exposició que consta d’un vídeo que posa en tensió la lògica dels esdeveniments quotidians, i d’una instal·lació que es veurà únicament des del primer pis de la sala, que ofereix tot un escenari impossible de trobar en la vida real, fonamentat en construccions típiques de l’art i iconografia del període barroc amb la utilització d’elements actuals.

Centre del Carme

El Centre del Carme també ha acollit en els últims mesos diverses ‘performances’ com les realitzades en l’entorn de les exposicions Un taüt al Purgatori o Present Continu. 40 anys de la galeria Cànem.

Sala Sant Miquel

La sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló va inaugurar aquest mes passat les I Jornades de Performance, amb el suport del Consorci de Museus i coordinades per l’artista Bartolomé Ferrando, professor titular de Performance i Art Media de la Facultat de Belles Arts de València.

Mostrant el seu suport a aquests llenguatges, s’han programat tres sessions. La primera sessió, celebrada el passat 18 de febrer durant la inauguració de l’exposició del Projecte 3 CMCV, va comptar amb la participació de Nelo Vilar i Carla Roca. Les jornades continuaran el dia 11 de març i el 9 d’abril amb els artistes Ángela García, Lucía Peiró, Isabel Gómez Mondragón i Lorena Izquierdo.

Comparteix

Icona de pantalla completa