Diari La Veu del País Valencià
L’RTVV,‘100% en valencià’ on ‘els treballadors han d’acreditar la competència lingüística’
RedactaVeu / València

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha participat en la comissió de RTVV a les Corts Valencianes per a exposar els aspectes fonamentals que ha de tindre el canal de televisió i l’emissora de ràdio de tots els valencians i de totes les valencianes. Durant la intervenció, Vicent Moreno ha espigolat idees com la importància de la llengua dins dels mitjans de comunicació, l’acreditació lingüística dels comunicadors i transmissors de la llengua, la introducció d’espais educatius i lúdics confeccionats per la comunitat educativa en la graella de la programació radiofònica i televisiva, així com la necessitat de garantir la pluralitat informativa com a reflex dels valors democràtics.

Les idees que ha transmès Moreno en la seua intervenció plantegen una “qualificació lingüística per a treballar a l’RTVV , ja que “els treballadors de la RTVV han de comptar amb el requisit lingüístic”. “La nova RTVV ha se ser íntegrament en valencià” puntualitzant que “la programació de RTVV ha de ser 100% en valencià”, encara que “açò, en realitat, és una obvietat però ens cal recordar-ho. La nova RTVV ha de vertebrar el país i donar a conèixer el nostre territori poble a poble i comarca a comarca. Ha de ser del poble, és pública”.

>

Moreno també parlà de “continguts de qualitat”, a la qual cosa afegí que “els mitjans de comunicació han d’estar al servei de la ciutadania i han de ser plurals”. Tot legat queda exemplificat amb la idea que transmeté Vicent Moreno sobre l’impacte de la llengua a l’escola, ja que “l’escola en valencià necessita mitjans de comunicació en valencià per a normalitzar i donar-li el prestigi que li pertoca. L’escola no ho pot fer tot. Tota la resta de cadenes i emissores són en castellà”.

“Confiem que l’RTVV siga com la somiem”, conclogué el president d’Escola Valenciana, en la seua intervenció la qual podeu seguir completament en el vídeo que acompanya aquesta notícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa