Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Oliva explica la situació del xiringuito de Rabdells
RedactaVeu / Oliva.

Dimecres passat La Veu es feia ressò d’una petició que el col·lectiu Salvem Rabdells d’Oliva, feia a l’alcalde a través de la plataforma change.org, en la qual els veïns mostren la seua preocupació davant el deteriorament que pot produir la instal·lació d’un xiringuito en la desembocadura del riu Bullent (Zona de Protecció de les Aus i Zona d’Especial Conservació) i en les Dunes de Rabdells (Lloc d’Importància Comunitària-LIC) dins del Pla Natura 2000. Actualment aquesta petició ja té recollides 835 signatures

Segons explica aquest col·lectiu, l’alcalde d’Oliva, David González, els ha respost a través de les xarxes socials on explica que “no hi ha hagut cap adjudicació a dit, primerament perquè encara no s’ha rebut l’autorització de Costes per al Pla d’Instal·lacions de Temporada de 2016, però sobretot, perquè l’adjudicació de la nova ubicació (cas que Costes l’autoritze) haurà de passar necessàriament per un nou procediment de concessió administrativa mitjançant subhasta pública, podent optar totes aquelles empreses que estiguen interessades”.

A més, González continua explicant que “totes aquestes explicacions ampliades, acompanyat per 2 regidores més de l’equip de govern, les vam donar la setmana passada a una representació de veïns de Rabdells, i de l’associació existent, amb els quals ens vam reunir. També vam escoltar amb atenció els seus arguments en contra que dita instal·lació s’ubicara a Rabdells, i els vam dir que serien tractats en la propera reunió del Govern municipal i els donaríem una resposta.”

Si voleu llegir l’explicació completa de l’alcalde d’Oliva només heu de clicar ací.


Imatge de la platja de Rabdells que acompanya la petició en change.org.
SalvemRabdells continua en la seua reivindicació

Però els integrants d’aquest col·lectiu mostren el seu descontent davant aquestes afirmacions de l’alcalde del consistori i manifesten que “tenim moltes accions previstes que posaran Oliva en el mapa”. A més, també expliquen al seu blog que “la qüestió és per què l’Ajuntament de manera unànime proposa com a emplaçament Rabdells, sense tindre en compte que és zona doblement protegida”.

A més, des de Salvem Rabdells reiteren que “els accessos són deficients, amb un únic camí d’entrada al costat de la zona humida del Riu Bullent (Marjal Pego-Oliva) que es desvia sovint, per la qual cosa es pot tallar un accés directe d’ambulàncies i altres serveis d’emergències”.

“No estem en contra d’activitats d’oci, de cap xiringuito en concret, estem en contra d’una ubicació inadequada i lesiva amb el medi ambient”, conclouen els membres d’aquest col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa