Baldoví: 'Un govern amb C’s suma menys que un d’esquerres'. Vídeo

El diputat nacionalista considera el discurs d’Investidura de Sánchez com una decebedora “carta als reis Mags” i diu que el líder socialista “s’ha encabotat en tractar de casar coses que són incompatibles”
1 març 2016 01:00h
Joan Baldoví durant la seua compareixença en el Congrés
RedactaVeu / Madrid / València.

El diputat en el Congrés i portaveu del grup Compromís, Joan Baldoví, ha carregat sense contemplacions contra el discurs d’Investidura pronunciat pel líder socialista Pedro Sánchez, el qual ha qualificat com una autèntica “carta als Reis Mags”, a més de "decebedor" ja que  "parla molt de diàleg, però vol imposar el seu pacte amb Ciudadanos".

En aquest sentit, ha criticat el fet que la paraula “canvi” haja estat la més repetida per Sánchez en la seua compareixença a la Cambra baixa: “Necessita repetir-la –la paraula “canvi”- perquè sap que açò no és "canvi".

En relació a la insistència manifestada pel líder socialista en el fet que “no hi ha majoria suficient per a sumar un govern d'esquerres”, el diputat suecà ha  apuntat: “Sanchez insisteix que un govern d'esquerres no suma, però jo crec que un govern amb Ciudadanos (130) suma encara menys” -que un d'esquerres (161)-
 
Baldoví també ha fet referència, en la seua compareixença davant els periodistes en el Congrés en acabar el debat d’Investidura, al fet que Sánchez fera servir la paraula “mestissatge”. “Es tracta d'una paraula que nosaltres hem fet servir a l'hora de configurar el govern del País Valencià. Un mestissatge de conselleries amb persones proposades per tots. Però ací poc de mestissatge veig”, s’ha lamentat.
 

“Una anxova i un bunyol”
 
El diputat nacionalista també ha volgut referir-se a la comparació feta pel líder socialista amb el menjar: “Jo no barrejaria una anxova amb un bunyol. Hi ha coses que no casen i obstinar-se perquè casen, és obstinar-se perquè coses incompatibles puguen confluir en un mateix lloc”, ha explicat en referència a l’aliança del PSOE amb Ciudadanos.

El parlamentari nacionalista ha recordat que Sánchez ha insistit en “la cantarella de la setmana que ve” perquè, al seu entendre, “aquesta setmana condueix a una via morta i és la setmana que ve quan es pot iniciar el canvi”. Un canvi, que segons Baldoví, “depèn únicament del PSOE que siga possible”, per la qual cosa, ha apuntat “Sánchez ha d'escollir i ha d'escollir bé”.

Finalment, Baldoví ha anunciat que el seu grup no assistirà a reunions bilaterals entre PSOE i C’s ja que “no tindria sentit”, i ha subratllat que, en canvi, si Pedro Sánchez “ens crida a les forces de progrés que podem configurar un canvi, per descomptat que acudiríem”.


 
next