Diari La Veu del País Valencià
Marxa romana per la ruta mil·lenària del Camí del Peix. Vídeo
L. Part / València / La Vila Joiosa / Alcoi

Aquest passat cap de setmana els organitzadors de la marxa romana pel Camí del Peix, una ruta mil·lenària entre la Vila Joiosa i Alcoi, han gravat un vídeo en el qual els participants recorren aquesta ruta mil·lenària fidelment vestits i armats com l’exèrcit romà del segle primer abans de Crist.

De fet, i segons els organitzadors de la Marxa, fins el mateix Museu Internacional del Calcer d’Elda ha participat en aquesta iniciativa dissenyant el calcer dels participants de forma fidel al de l’època romana.

En el vídeo, aquest particular exèrcit romà realitza un recorregut per paisatges muntanyencs espectaculars que discorren pels municipis de La Vila, Orxeta, Relleu, Sella, Penàguila, La Torre de les Maçanes, Benifallim, per arribar finalment a Alcoi.

Un conjunt extraordinari de valors culturals i naturals

I és que el Camí del Peix reuneix un extraordinari conjunt de valors culturals i naturals. Així, està configurat per espectaculars paisatges muntanyencs, en els quals s’erigeixen fortaleses que el van protegir en l’època ibèrica o en l’Edat Mitjana. Pous de neu, torres d’horta, arbres mil·lenaris, creus de terme, posades i “llocs màgics carregats de llegendes”, són uns altres dels elements presents en aquesta ruta que constitueix una atractiva i molt interessant oferta per a tots els membres de la familia.

>

El vídeo ha sigut produït per lʼempresa audiovisual i cultural Documentart, autora de la pel·lícula Mariola. Serra de llibertat, un ambiciós projecte cultural, etnològic, medi ambiental i també turístic de la Serra de Mariola que es va gravar durant 13 mesos i que compta amb la participació dʼarqueòlegs, historiadors, biòlegs, botànics, músics, agricultors, pastors, cuiners o empresaris que basen el seu treball en la serra.

Comparteix

Icona de pantalla completa