Diari La Veu del País Valencià
Oltra creu que Barberá segueix ‘en la seua borratxera de poder’

Europa Press / València.

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha qualificat de “falta de respecte a la democràcia” que l’exalcaldessa de València i actual senadora del PP, Rita Barberá, no assistira aquest dilluns a la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat de les Corts Valencianes per a donar explicacions sobre l’Operació Taula. Al seu parer, el comportament de Barberá demostra que “segueix en la seua borratxera de poder i no s’ha assabentat que els ciutadans li han donat un missatge molt clar”.

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació, després de participar en la conferència del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

Oltra ha remarcat que quan u està “en una borratxera de poder i es creu omnipotent i per sobre dels altres, es creu amb dret a plantar les Corts valencianes” que, segons ha subratllat, és “on està la sobirania popular i on estan els diputats que ha triat el poble”. D’aquesta manera, ha criticat la “falta de respecte a la democràcia” de l’exalcaldessa en plantar “l’òrgan de representació màxima” dels valencians.

D’altra banda, per a Oltra, que Barberá qualificara el parlament valencià com uns “tribunals populars i totalitaris” és “un menyspreu humiliant a tots els valencians que han votat i que han configurat un determinat panorama dins del parlament”.

Al seu parer, “la senyora Barberá” hauria de “revisar on s’està col·locant en el sistema” ja que és una senadora. “No es pot situar fora del sistema amb declaracions com aquesta, i no acudir quan la cita el parlament i, per descomptat, quan comença a tenir problemes amb el Codi Penal”, ha puntualitzat.

Per tant, ha ironitzat amb el fet que amb aquestes actuacions “no sap” els qui són “els totalitaris antisistema”. No obstant açò, ha remarcat que els que sí que tenen problemes amb el Codi Penal i acceptar el joc democràtic “sembla ser que són les persones com Rita Barberá”.

Comparteix

Icona de pantalla completa