Diari La Veu del País Valencià
Protesta d’interins davant Educació
EP / València

Un grup de docents interins sense plaça consolidada de les oposicions de 2015 s’han concentrat aquest dilluns davant la seu, a València, de la Conselleria d’Educació per a reclamar que se’ls mantinga el lloc en la llista encara que no hagen prestat serveis, ja que consideren que la seua reordenació és “injusta” posat que quan es van presentar al procés selectiu l’acord vigent era el de l’any 2013, que sí garantia el manteniment indefinit de la posició en borsa als aprovats.

Així ho ha assenyalat la portaveu del grup, Sonia Tenza, qui ha explicat que en la concentració han participat unes 50 persones i han recopilat el conjunt de signatures aconseguides fins al moment, unes 5.000. A més, han lliurat un document en la Conselleria per a demanar una reunió amb responsables d’Educació per a tractar aquest assumpte.

Segons la portaveu, des del departament dirigit per Vicent Marzà se’ls ha manifestat que podran tenir una reunió amb el director general de personal, encara que encara no hi ha data per a la mateixa. Així mateix, ha assenyalat que els han transmès que són els sindicats els què han de plantejar la possibilitat d’incloure una addenda a l’acord vigent per a incloure aquesta “millora”.

El col·lectiu –format per unes 600 persones afectades, segons els seus portaveus– ha obert, a més, una petició de signatures en change.org que compta amb més de 1.600 adhesions.

En aquest missatge, aquest grup explica que han entrat en la borsa de treball en règim d’interinitat, però segons la resolució de 26 de novembre de 2010, no mantenen l’ordre en la llista fins que no presten serveis.

En aquest sentit, argumenten que el fet de prestar serveis és alguna cosa que no està en les seues mans, ja que si no ho fan “és perquè no els ha arribat el torn per a començar a exercir la seua funció com a docents”. “No considerem que siga just que perdem el nostre ordre en les llistes per aquest motiu i volem mostrar la nostra disconformitat davant la situació injusta en què ens trobem”, expliquen.

Agreguen que molts opositors es van presentar en la convocatòria 2015, moment en el qual l’acord vigent era el de 2013 pel qual es garantia el manteniment indefinit de la posició en borsa als aprovats. En anul·lar-se aquest pacte i tornar a estar vigent el de 2010, el personal “s’ordenarà de forma decreixent segons l’any de la convocatòria en què van participar, la qual cosa suposa que una persona que va entrar en borsa en 2015 estaria per darrere d’una de 2016 malgrat tenir millor nota”.

Per tot açò, sol·liciten que es mantinga l’ordre en la llista d’interins sense haver de prestar serveis, “pel bé de l’estabilitat de les borses, i se’ns ordene com als companys que sí aconsegueixen prestar serveis, és a dir, de forma creixent, segons l’any d’entrada en la borsa”.

“Amb açò no perjudiquem cap interí ja consolidat i tenim l’opció de poder exercir la nostra funció com a docents que és el nostre objectiu. Som molts els afectats per aquesta situació, per la qual cosa demanem que atenguen la nostra sol·licitud i es revise aquesta situació que considerem injusta”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa