Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos retirarà el suport al PSOE si perdona el deute històric del País Valencià

Europa Press / RedactaVeu / València / Madrid.

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha avançat aquest dilluns que la seua formació votarà ‘no’ a la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del Govern en les votacions que tindran lloc aquest dimecres i divendres que ve (i no el dissabte com estava previst inicialment) i, a més, l’ha instat a seguir negociant en una taula multipartit a partir del dia 5 de març.

Així s’ha pronunciat en declaracions als mitjans abans de la Junta de Portaveus de la Cambra baixa, després que el PSOE haja enviat a Podemos i les seues confluències, IU-Unidad Popular i Compromís, els respectius documents amb ofertes per a intentar sumar els seus vots per a la investidura.

Baldoví ha criticat les formes emprades pels socialistes per a fer arribar aquesta oferta, que no han sigut “les més correctes” a la seua manera d’entendre, ja que el document els ha sigut enviat amb prou faenes 24 hores abans de l’inici del debat d’investidura i “sense avisar”. S’han assabentat alhora que Sánchez ho anunciava davant el Comitè Federal del PSOE, en una intervenció que han retransmès “els mitjans de comunicació”.

Ciudadanos i el deute històric

A més, al diputat valencià tampoc li convenç el contingut del document específic de Compromís, en el qual el PSOE garanteix que tindrà en compte l’increment del deute de València en el pròxim sistema de finançament autonòmic, que tancarà el projecte Castor o que donarà suport a la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, entre altres mesures.

Segons el parer de Baldoví, moltes d’aquestes propostes són “genèriques” i unes altres resulten “poc concretes” com, per exemple, el tema del finançament. A més, ha recordat, Ciudadanos ja ha advertit que “no s’aprovarà res” sobre deute històric, per la qual cosa veu difícil que es puguen realitzar avanços substantius. Ciudadanos va anunciar que no donarà suport a Pedro Sánchez per a la investidura si el socialista perdona “el deute històric” del País Valencià, ha afirmat hui Miguel Gutiérrez, secretari general del grup parlamentari.

L’executiva de Compromís es reuneix aquesta vesprada

Tot plegat, i a expenses que l’executiva de Compromís estudie les propostes en la seua reunió d’aquesta vesprada, Baldoví s’”inclina” per mantenir la decisió que el Consell Nacional va adoptar “majoritàriament” dissabte passat de votar ‘no’ a la investidura del líder socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa