José Luis Bayo es presenta a les primàries del PP perquè veu ‘falta de lideratge’

L’expresident de les NNGG considera que “la corrupció els ha fet molt de mal”
28 febrer 2016 01:00h
Europa press / València

L'expresident d’NNGG José Luis Bayo va anunciar ahir que es presentarà com a candidat a la presidència del PPCV en el congrés extraordinari de la formació per a "regenerar el partit”, perquè considera que “la corrupció els ha fet molt de mal", però "més dany ha fet la falta d'un lideratge per part de la direcció regional”.

Bayo ho va comunicar en un acte amb simpatitzants i militants del PPCV celebrat a València, on assegurà que compta amb els avals necessaris per a disputar la presidència a l'actual líder del partit al País Valencià, Isabel Bonig, amb un "equip de direcció, jove, net i amb el coratge necessari".

El 'popular' --que va ser apartat del seu càrrec en NNGG per un presumpte delicte d'estafa del qual finalment va ser absolt-- apuntà que "els que ja han estat en primera línia política han de fer un pas al costat perquè entrem generacions noves que volem fer política de manera més propera al ciutadà", ja que al seu parer "no serveix un partit jerarquitzat que diga ‘sí i amén’ a tot a l’elit autoproclamada del partit".

"Necessitem una regeneració que no passa per una fórmula de cares noves que des del carrer Quart volen imposar", assenyalà Bayo, qui indicà que l'actual direcció "segueix sense voler entendre les raons per les quals hem perdut tres quarts de milió de vots en quatre anys".

En aquest sentit, destacà que en el partit "hi ha gent sobradament preparada que no ha estat en primera línia", que vol començar a netejar la marca del PP, que ara és més un llast que una altra cosa", subratllà.

Bayo, advocà a més per "reconstruir" el "bloc històric" del PP al País Valencià, un repte que ha considerat "difícil, però factible", i ha presentat a més deu punts sobre els quals sustentar la "regeneració" del seu partit.

Primàries i un càrrec per persona

Així, va incidir en la necessitat “d’unir totes les sensibilitats existents" dins del PPCV; complir amb "lleialtat i respecte" als càrrecs en el partit”; ser "transparents" perquè els ingressos dels càrrecs queden publicats a la disposició de la ciutadania; abandonar el càrrec en cas d'estar involucrat en un procés judicial penal --encara que ha cridat a impedir injustes acusacions--; buscar “l’excel·lència" dels responsables del partit i incidir en la proximitat amb la societat.

Així mateix, va reivindicar la celebració de primàries dins de la formació perquè cada afiliat compte amb el seu vot, així com perquè cada persona ocupe només un càrrec dins del PP i no ocupe més d'una llista en diferents administracions. La defensa de la "valenciania" fou un altre dels punts destacat per Bayo, qui va assegurar que es presentarà al congrés extraordinari amb "les butxaques plenes d'il·lusió" perquè "entren nous aires en el PP".

Preguntat pels mitjans sobre les declaracions de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, qui va assenyalar aquesta setmana que no descartava presentar-se a les primàries del PPCV, Bayo va assegurar que estaria "encantat" que es presentara, encara que ha considerat que "estaria fora de lloc".


 
next