Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa diu no a la investidura de Pedro Sánchez

RedactaVeu / València.

Iniciativa del Poble Valencià ha celebrat aquest matí a València una reunió de la seua Mesa Nacional, oberta a tota la militància, com a conclusió del procés assembleari de consulta a les bases de la formació ecosocialista realitzat durant aquesta setmana. Mitjançant aquest procés els militants d’Iniciativa han pogut debatre i votar sobre quin hauria de ser el posicionament dels diputats de Compromís al Congrés en el debat d’investidura de la setmana que ve.

Tant en les sis assemblees supracomarcals com en la Mesa Nacional oberta de hui la militància d’Iniciativa ha votat per unanimitat que els diputats de Compromís voten la setmana que ve en contra de la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez.

Segons s’ha explicat des d’Iniciativa “davant la proposta d’investidura de Pedro Sánchez, Compromís ha mantingut des del primer moment una posició coherent d’aposta per una majoria de canvi i de diàleg i arribar a donar consistència a aquesta proposta amb un programa de consens. Aquest acord s’havia d’acompanyar d’una majoria de canvi i progressista amb les forces que, a més de Compromís, han obtingut representació i que es reclamaven d’aquesta orientació com el PSOE, Podemos, IU i PNB i oberta a suports externs d’altres actors polítics”.

“El pacte entre PSOE i Ciudadanos ha truncat aquesta possibilitat, ja que entenem que no compleix amb el canvi de les polítiques que ens han portat a la situació d’emergència social i democràtica que patim”.

No obstant açò, des d’Iniciativa s’aposta perquè si en el futur s’abandona per part del PSOE l’opció d’un pacte de dretes i es considera l’opció d’un pacte progressista, Compromís continue amb la negociació amb la resta de forces polítiques que aposten pel canvi.

Des d’Iniciativa s’ha volgut recordar que les recents eleccions estatals han donat pas a un escenari polític de fort pluralisme, on cap força política té una majoria que li permeta governar en solitari i amb una presència molt protagonista de Compromís en la configuració d’alternatives de govern que permet exercir una influència important en el procés de negociació per la investidura d’un president que encapçale un govern plural de canvi que atenga les prioritats socials, econòmiques i democràtiques que fa temps que plantegem i que també tinga en consideració les necessitats del poble valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa