Diari La Veu del País Valencià
El Bloc diu No a Pedro Sánchez
RedactaVeu / València

El Consell Nacional del BLOC ha decidit aquest matí per unanimitat el vot contrari a la investidura de Pedro Sánchez i també, obrir un referèndum a la militància per ratificar la decisió. En eixe referèndum, el BLOC consultarà els seus afiliats i afiliades la política de pactes per al Govern estatal.

En una sessió de treball que no ha arribat a l’hora i mitja, els diferents dirigents de la formació nacionalista han explicat la posició de l’Executiva Nacional del BLOC. La secretària d’organització dels valencianistes, Àgueda Micó, ha estat la primera en defensar el vot negatiu a Pedro Sánchez en el debat d’investidura del proper dia 1 de març i ho ha fet explicant l’agenda valenciana que ha proposat Compromís a Madrid i que ha estat rebutjada per PSOE i C’s. Segons Micó, “no podem votar un pacte entre dos forces que fan una política incompatible amb l’agenda valenciana i amb l’Acord del Botànic”.

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, també ha pres la paraula al Consell Nacional del BLOC per dir que la posició de la coalició “ha de ser votar no i el dia 6 de març tornar a negociar per aconseguir un veritable acord del canvi”.

El torn d’intervencions ha continuat amb la del secretari general del BLOC i president de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha assegurat que des de Compromís, “estem situant els interessos valencians al centre de la política espanyola, estem fent visible el nostre país i és un fet que mai s’havia donat. Per tot això, votarem no a la investidura proposada pel PSOE i C’s, considerem que no soluciona els problemes profunds, els problemes socials, econòmics i l’agenda valenciana del nostre país”. No obstant això, Morera ha assegurat que des del BLOC, “estem oberts a parlar amb PSOE, amb els seus militants, perquè hi ha una majoria de progrés substantiva per propiciar un altre acord, on estiga present l’agenda valenciana i es puga abordar de forma plena i real els problemes greus que té l’Estat espanyol en matèries econòmiques i socials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa