Diari La Veu del País Valencià
Bromera celebra 30 anys amb 8 milions d’exemplar venuts
RedactaVeu / ACN / Barcelona

Bromera celebra aquest 2016 el seu 30è aniversari dins del món de l’edició. L’editorial va nàixer com a projecte cultural al servei dels valencians, però orientat a tot l’àmbit lingüístic. Durant aquestes tres dècades, s’han creat més de 50 col·leccions de tots els gèneres i adreçades a tots els segments d’edat. En total, s’han publicat 3.000 títols de 700 autors valencians, balears i catalans, però també d’escriptors estrangers traduïts, arribant a vendre 8 milions d’exemplars.

Entre les novetats que presenta en aquest any d’aniversari, destaca Una breu història de set assassinats de Marlon James, Premi Man Booker 2015, Camille de Pierre Lemaitre com a apostes internacionals, reeditarà La lluna i el Cala Llamp de Baltasar Porcel i publicarà El temps és mentida de Joanjo Garcia i L’imperi de la incomunicació de Francesc Torralba.

Pel que fa les novetats més pròximes, Bromera incorpora dels autors estrangers George R. R. Martin amb el títol El drac de gel, Nicola Lagioia amb La ferocitat, amb d’altres títols ja consolidats del catàleg de l’editorial, com Andrea Camilleri, Benjamin Black o Erri De Luca, a més de la recuperació de l’obra d’Eugénio de Andrade.

Quant a la literatura del país, durant aquest any també es publicarà la novel·la destinada a públic juvenil de Gemma Lienas La venjança dels panteres negres, a més dels nous títols d’Enric Lluch, Teresa Broseta o Eulàlia Canal.

Llibres autèntics que clamen contra la indiferència

Pel director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, l’aposta per als llibres d’aquest 2016 és “colpir” el lector, amb llibres “autèntics” que clamen contra la indiferència. En aquesta línia, Joanjo Garcia presenta El temps és mentida, la nova novel·la d’una de les veus narratives emergents actualment al País Valencià, que fa una denúncia amarga de la passivitat social davant els maltractaments a les dones, però que va molt més enllà ja que és, en realitat, una indagació sobre la maldat humana. El protagonista de la novel·la, premiada amb el Ciutat d’Alzira 2015, és “amoral i està devastat” però vol “redimir-se” segons el seu autor.

Per la seua banda, Francesc Torralba publica l’assaig L’imperi de la incomunicació, una crítica que titlla de “pornocomunicació” i que no és sinó el model de comunicació “denigrant i groller” que alguns mitjans de comunicació exhibeixen impunement i que generen enormes quotes d’audiència. A més de la crítica, Torralba proposa l’antídot per fomentar un tipus de comunicació més humà i digne. El llibre ha guanyat el Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Al costat de clàssics com Joanot Martorell, Vicent Andrés Estellés, Ausiàs March o Joan Fuster, Bromera també compta en el seu catàleg amb autors clau de la literatura actual, com Isabel-Clara Simó, Joan Francesc Mira, Manuel Baixauli, Jaume Cabré, Ferran Torrent, Esperança Camps o Jaume Cabré, entre molts d’altres, a més de publicar autors de prestigiosos premis, com el Nobel, el Man Booker o el Goncourt.

Comparteix

Icona de pantalla completa