Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá: ‘No dimitisc, sóc innocent’
Redactaveu / València.

La senadora i exalcaldessa Rita Barberá ha convocat la premsa aquest migdia. Les explicacions, que fins i tot el seus companys de partit li havien demanat, sobre la situació de corrupció que suposadament l’envolten, han arribat.

Barberá ha començat dient que “el sumari és secret” i, per tant, tot el que han dit els mitjans són informacions “sobre filtracions”. L’argument sembla rotund per a Barberá qui ha dit: “No es creguen res”. Seguidament ha explicat que tota aquesta situació la deixa “en una situació total d’indefensió”. És per això que ha demanat als legisladors, és a dir al govern espanyol, que “ja està bé d’indefensió i de filtracions” i perquè això no es produïsca “urgeix recuperar la resumpció d’innocència”. “Cal legislar seriosament i demanar responsabilitats sobre les filtracions i els sumaris secrets que es fan públics”, ha afegit. Encara i tot ha tingut ganes de fer brometa, “si algú el llig que em faça arribar una còpia”, ha conclòs.

Més seriosa s’ha posat per dir que “no he contribuït a ningun blanqueig de diners, ni he ordenat ni he sabut ni he conegut blanqueig de diners del grup municipal, ni del partit. No conec cap caixa B del partit. L’alcaldessa no ha tingut mai una caixa B”, ha començat a dir. Després ha afegit que “ningú em lliura un romanent ni cap clau d’una caixa B. Tot el que s’ha dit és absolutament fals”. Ara bé, ha afegit que “he donat al partit 60,10 euros”, tornant novament al somriure característic. “I 1.000 euros en campanya que mai em van ser tornats, és un donatiu, una aportació voluntària, com he donat altres vegades”, però la càrrega dramàtica del missatge venia tot seguit: “Per a fer front als escortes de companys del País Basc quan els els van retirar”, adduint a unes decisions socialistes.

“Defense l’honradesa del comitè de campanya. Mai he tingut un càrrec orgànic del partit. Les decisions en el partit les prenen comitès i juntes locals”, ha començat a dir del renou local del partit. “Mai s’ha falsejat un contracte o adjudicació de contracte. Mai he demanat el pessic a cap contracte” ha afegit, per a declarar que tot són “acusacions malicioses, intencionades i falses”. En la seua defensa, ha citat el seu patrimoni: “Visc a un pis de lloguer. El meu patrimoni és conegut (publicat 6 vegades), i fa quasi 40 anys que cotitze”. Els guanys “els dedicaré a restablir el meu honor. No sóc corrupta”. I per tant, “no dimitiré”.

Rita Barbera. Foto: EP.

Pel que fa a l’aforament diu que no significa una immunitat ni un blindatge, i per tant serà el Suprem qui hauria de jutjar-la en cas que fóra necessari.

També ha qualificat les explicacions dels seus companys de partit com a “precipitades”, i igualment s’ha preguntat: “Com van demanar als senadors un suplicatori sense conèixer la causa?” “Col·laboraré amb la justícia constitucional espanyola”, ha seguit dient. Mentre que amb la rotunditat que la caracteritza ha conclòs, “no em sotmetré a tribunals populars, inconstitucionals i totalitaris com pretén l’esquerra radical”, fent referència a la petició de compareixença de Podem dilluns a les Corts.

La roda de premsa de Barberá acaba amb la condició de saber-se “innocent”, donant consells i demanant que creguen en l’“honorabilitat”, per això “no dimitisc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa