Diari La Veu del País Valencià
Els jardins del sud de València, exemple de bon ús dels recursos hídrics
RedactaVeu / València

L’empresa encarregada del manteniment dels jardins de la zona sud de la ciutat de València, SAV, ha rebut el reconeixement Petjada Hídrica (Water Footprint Verification) pel bon ús dels recursos hídrics. Aquesta certificació situa València en l’avantguarda europea quant a l’ús més adequat i sostenible d’un bé tan escàs com l’aigua. “Per a coses com aquesta sí que ens agrada estar en el mapa”, ha afirmat Joan Ribó en l’acte de lliurament d’aquesta certificació d’acord amb la norma ISO 14046, que ha presidit al costat de la regidora Pilar Soriano.

“Aquesta és l’altra cara de València, on s’estan fent coses interessants, coses boniques, i on una empresa que està treballant amb nosaltres acaba d’obtenir un reconeixement per la seua petjada hídrica, pel fet que consumeix molt poca aigua, produeix pocs residus, contamina poc… I eixa és una meravellosa notícia per a una ciutat que està en una zona molt perillosa per al canvi climàtic, amb una amenaça de sequera”, ha afirmat Ribó després de l’acte de lliurament celebrat a l’alcaldia, en el qual han estat presents els directius de SAV i de la institució noruega, DNV, que atorga la certificació i que té com a objectiu “millorar la vida i el medi ambient”.

Per a aconseguir aquesta certificació s’ha valorat l’ús hídric respecte al nombre de metres quadrats de praderia mantinguts, el nombre de metres quadrats d’arbres, arbustos i entapissats, la superfície de terra batuda. Es tenen en compte paràmetres relacionats tant amb l’ús de l’aigua com de l’impacte que genera en qualitat i en quantitat, segons ha explicat Lars Appel, responsable a Europa de DNV.

“El reconeixement a la petjada hídrica demostra que estem treballant bé, i això no ho diem nosaltres, ho diu una institució noruega molt important, amb 150 anys d’experiència, i és una notícia que ens agrada que es faça ressaltar, perquè a València la majoria de la gent està fent les coses bé, encara que no les hi estiguen fent algunes persones que porten l’anagrama de la gavina”, ha dit l’alcalde Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa