L’acord PSOE-C’s inclou oposar-se a a qualsevol referèmdum d’autodeterminació

El document preveu impulsar, en el primer mes, una reforma exprés de part de la Constitució i iniciar la redacció del nou projecte de la Carta Magna a principis del 2017
24 febrer 2016 01:00h

ACN / Madrid.

El document pactat entre PSOE i C’s per formar govern inclou el compromís explícit de les dues formacions d’oposar-se “a qualsevol intent de convocar un referèndum amb l’objectiu d’impulsar l’autodeterminació de qualsevol territori d’Espanya”.
 
Sota el títol ‘Acord per un govern reformista i de progrés’, el document de 66 pàgines estableix que en el primer mes es promourà una reforma urgent de la Constitució per incorporar-hi els 5 aspectes que reclamava el partit liderat per Albert Rivera.
 
A més, el pla de govern també contempla que a principis del 2017 es comence a redactar un nou projecte de Carta Magna que, entre d’altres aspectes, ha de determinar “amb precisió” les competències de l’Estat i les comunitats autònomes així com establir els principis del sistema de finançament.
 
En l’àmbit de la lluita contra la corrupció, PSOE i C’s es comprometen a no incloure a les llistes electorals ni nomenar com a alts càrrecs persones que tinguen la condició d’investigades.

 
next