Podemos afirma que Barberá ha de deixar la seua acta de senadora com més prompte millor

Fabiola Meco ha manifestat respecte als aforaments que en aquest cas “retarden la investigació judicial i obrin la possibilitat a la destrucció de proves que puguen ser rellevants”
23 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta del grup parlamentari Podemos, Fabiola Meco, ha assegurat que la senadora i antiga alcaldessa de València, Rita Barberá, ha de deixar la seua acta en la Cambra Alta com més prompte millor. Perquè el jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga el suposat cobrament de comissions a canvi de contractes fraudulents i la possible derivació en un suposat finançament il·legal del PP de València, ha dirigit un escrit al Senat en el qual demana que acredite la seua condició de senadora per a determinar si és competent per a investigar-la.

Meco ha criticat que el PP sempre ha confós les responsabilitats polítiques amb les penals, a pesar que són dos àmbits diferenciats, i s'ha preguntat si Barberá, després d'aquest pas judicial, “continuarà en la línia d'esperar al fet que se succeïsquen altres actuacions judicials per a dimitir”. En opinió de la diputada autonòmica, Barberá, “a la llum de tot el que ja es coneix, hauria de renunciar a l'acta de senadora com més prompte millor”.

A més, ha lamentat el “doble blindatge” que el PP ha oferit a Barberá en ser senadora i membre de la Diputació Permanent d'aquesta institució. I també ha retret que el Senat, amb la seua decisió de reexpedir al Tribunal Suprem l'escrit que ha rebut del jutjat, seguisca dilatant el tràmit sol·licitat, abusant de la seua majoria i utilitzant de forma partidista aquesta institució.

La diputada ha insistit que els aforaments suposen “un privilegi”, que en aquest cas “retarden la investigació judicial i obrin la possibilitat a la destrucció de proves que puguen ser rellevants”. Així mateix, ha lamentat que els casos de corrupció del Partit Popular estan col·lapsant no solament el partit, sinó “una justícia ja molt afeblida”.

Podemos, ha remarcat, està treballant per a tallar la corrupció de manera efectiva i preventiva i en aquest sentit, ha recordat l'impuls i disseny de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció, la tramitació de la qual ha sigut aprovada per unanimitat en les Corts Valencianes.
 
Rita Barberá.
Rita Barberá. Foto: ACN.

Meco ha ressaltat que aquest òrgan serà un organisme independent del Consell i afrontarà “una tasca que fins ara no ha sigut realitzada” com demostren els múltiples casos de corrupció que s'han registrat al País Valencià davall els successius governs del Partit Popular en les institucions. Es tracta d'una tasca, ha assenyalat, que cap òrgan de control dels fins ara existents ha pogut atendre i prevenir de manera adequada.

Podemos, després de conèixer el desenvolupament de l'operació Taula, va reclamar de forma immediata la compareixença de l’antiga alcaldessa de València en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions dels Corts Valencianes perquè Barberá explique “de quina manera la seua presumpta vinculació al cas afecta a l'exercici del seu càrrec de senadora en representació dels interessos públics dels valencians i valencianes" i "quines decisions pensa prendre en conseqüència", ha afirmat.

En aquest sentit, s'ha preguntat com es poden saquejar les arques públiques valencianes i al mateix temps, pretendre defensar els interessos dels valencians i valencianes, que és la tasca que se li va encomanar des del parlament autonòmic com a senadora. Per aquesta raó, es va sol·licitar la seua compareixença, que se substanciarà el pròxim 29 de febrer en les Corts.

Logo La Veu
 
next