Educació augmenta i adapta a la renda les ajudes per trams del Bo Infantil

Estimem que el 90% de les famílies sol·liciten aquest Bo Infantil
23 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El Bo Infantil és l'ajuda de la Conselleria d'Educació per a cobrir parcialment els costos que genera la matriculació de les xiquetes i els xiquets a la xarxa d'escoles Infantils no obligatòries de 0-3 anys, tant privades com municipals.

Des de la Conselleria d'Educació es considera que aquest tipus d'ajudes “és fonamental per a potenciar la igualtat d'oportunitats socials de les valencianes i dels valencians. Amb el Bo Infantil s'avança en l'objectiu de millorar la conciliació de la vida familiar i laboral i a més és un element per a potenciar l'èxit escolar de l'alumnat durant la vida acadèmica, ja que està demostrat que l'escolarització per part de les criatures, sobretot a partir dels 2 anys, ajuda a millorar la socialització i a compensar les desigualtats d'origen”, expliquen des de la Conselleria.

Les principals novetats de la convocatòria d'ajudes per al Bo Infantil en el tram d'escolarització no obligatòria de 0-3 anys són la concessió de les ajudes en funció del nivell de renda de les famílies que ho sol·liciten i que mantindran l'ajuda encara que es canvie de centre.

Pel que fa als ensenyaments no obligatoris, “la política educativa del Consell pretén afavorir amb les ajudes que atorga a aquelles persones que més ho necessiten i que sense les ajudes estarien en condicions de discriminació i exclusió de l'oferta d'ensenyament no obligatori del primer cicle d'Educació Infantil. És per això que la nova concepció del Bo Infantil fomenta la igualtat d'oportunitat de totes les famílies a poder accedir a aquest primer nivell educatiu”, ha explicat el conseller Marzà.


Vicent Marzà i Miguel Soler presentant el Bo infantil.

Educació havia detectat que en les últimes convocatòries del Bo Infantil per a les famílies més necessitades “era una ajuda insuficient, perquè amb l'import genèric de 60% els era completament impossible fer front al pagament mensual de l'escoleta dels fills i filles. De fet açò es va fer patent amb els primers resultats del pla experimental d'Aules de 2 anys establert aquest curs a 35 centres educatius públics de forma gratuïta, on el 86% dels matriculats no havien estat matriculats prèviament en una escoleta infantil privada per falta de recursos econòmics per a pagar les despeses”, ha aclarit el conseller Marzà.

Segons el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler: “Amb els nous criteris assegurem l'accés a les famílies de totes les rendes i estem segurs que es produirà un augment d'alumnat en aquests centres de cara al curs que ve. De fet estimem que el 90% de les famílies que sol·liciten el Bo Infantil”.

Per a 2016 compten amb un pressupost total de 30 milions d'euros i se'n podran beneficiar totes les famílies valencianes amb una renda d'unitat familiar de fins a 72.460€ anuals, és a dir, el 90% de les famílies valencianes amb filles i fills de 0 a 3 anys.

Aquest replantejament també beneficia el sector d'organitzacions empresarials educatives que conformen la xarxa 0-3 anys, ja que s'espera que hi haja un augment d'alumnat matriculat.

Un altre aspecte que s'ha millorat pel que fa a la proposta de convocatòria d'aquestes beques infantils és que es finança directament la família. És per això que una família beneficiada amb el Bo Infantil que té matriculat el seu fill o filla a una escoleta i ha de canviar de centre, continuarà beneficiant-se de l'ajuda en un altre centre.


 
next