Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Grau surt en llibertat després de negar-se a declarar davant la Guàrdia Civil
ACN / València

Segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil, Grau ha quedat en llibertat passades les 16:00 hores, després de ser traslladat a la comandància del barri de Patraix des del seu domicili, on els agents han dut a terme un escorcoll que ha durat 5 hores.

En aquesta operació s’ha detingut un empresari, que també ha estat posat en llibertat segons les mateixes fonts. El jutjat 19 de València investiga l’exvicealcalde de València i l’empresari, responsable d’una empresa de viatges, per un presumpte delicte de suborn, segons ha informat el TSJ del País Valencià.

La causa té el seu origen a finals del 2015, quan el jutjat va rebre una denúncia de la Fiscalia contra els dos investigats i, ara, la instructora del cas investiga presumptes irregularitats en l’adjudicació d’un contracte de l’Ajuntament de València.

Aquesta investigació no guarda relació amb l’’Operació Taula’, derivada del ‘Cas Imelsa’, contra el presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP de l’Ajuntament de València. Aquest nou cas es troba sota secret de sumari.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dilluns a primera hora del matí l’exvicealcalde de València. La detenció l’ha ordenada la Fiscalia Anticorrupció. Juntament amb l’exvicealcalde de València, també ha estat detingut l’empresari. La jutgessa investiga ara Grau com a part passiva del suborn, i l’empresari, que també ha estat detingut com a part activa d’aquest delicte.

L’exvicealcalde de València ha sortit dels seu domicili acompanyat dels agents i ha pujat a un vehicle policial cap a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil de Patraix pels volts de les 13:30 hores.

Durant les cinc hores que ha durat l’escorcoll, nombrosos mitjans s’han concentrat a la porta principal del seu domicili. Agents de la Guàrdia Civil han tret caixes de l’interior de la casa de Grau i les han introduïdes en un vehicle policial.

La sortida del vicealcalde s’ha produït per la porta del darrere de l’edifici, on hi havia concentrada una menor quantitat de càmeres de televisió i fotògrafs.

Comparteix

Icona de pantalla completa