Diari La Veu del País Valencià
Educació i Sanitat es coordinen per a facilitat les pràctiques d’FP en centres sanitaris
RedactaVeu / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, s’han reunit per a configurar una comissió mixta que facilite la coordinació interdepartamental en dos temes fonamentals com són l’educació i la sanitat valencianes. A la reunió també han assistit el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Dolores Salas.

Durant la reunió s’ha acordat una primera acció conjunta que ja es podrà dur a terme el proper curs 2016-2017. Es tracta de coordinar esforços per a oferir unes pràctiques més àmplies i efectives a l’alumnat de Formació Professional de la branca relacionada amb la salut en els centres sanitaris públics valencians.

El conseller Vicent Marzà ha declarat que “un dels nostres objectius és acostar l’FP al dia a dia de la realitat laboral en les seues respectives titulacions. En aquest cas, treballem conjuntament amb la Conselleria de Sanitat Universal per tal que l’esforç que fa la societat formant els alumnes es revertisca en el benestar dels ciutadans que s’han de beneficiar del treball de professionals ben preparats no només pel que fa als continguts, sinó també en la pràctica del dia a dia”.

Aquest anunci constitueix una millora substancial respecte de la situació anterior, ja que fins ara havia de ser el mateix professorat dels centres educatius qui havia de buscar hospitals i centres de salut perquè el seu alumnat poguera realitzar el mòdul professional de formació en centres de treball. A partir del pròxim curs, la Conselleria de Sanitat Universal facilitarà a la Conselleria d’Educació un llistat de totes les places disponibles de pràctiques en aquesta àrea i l’oferta es podrà distribuir així entre tot l’alumnat que necessite cursar les pràctiques en les diferents titulacions de la família de Sanitat de la Formació Professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa