Diari La Veu del País Valencià
Boicotegen una exposició de ‘pisos de desnonats’
Europa Press / València

En declaracions als periodistes, Peiró ha criticat que els immobles exposats “els han ‘requetepagat’ ja amb els interessos abusius que els posen aquestos usurers. Es tracta de gent que està al carrer i a la qual encara li queda deute”. Denuncia, en aquest sentit, que les entitats financeres “vulguen revendre d’oferta, a 18.000 o 30.000 euros, pisos pels quals van posar hipoteques de 150.000 o 200.000 euros”.

“Els trauen el pis, mantenen el deute i el revenen, de manera que amb el preu que han pagat, tens quatre pisos”, subratlla Peiró, qui recalca que amb aquesta protesta pretenen que “ningú compre els pisos de gent que està al carrer, que és de vergonya”.

Un dels portaveus de PAH València, José Luis González, ha indicat que en aquesta sucursal s’exposaven immobles “fonamentalment de la zona, tot i que també està oberta a altres pisos” del País Valencià, i reprova que “quan una persona no pot pagar un pis, el banc es quede amb els diners que s’han pagat, amb el pis i després es pose a fer negoci per a revendre’l”.

Sobre aquesta qüestió, manté que “els pisos han de ser d’aquelles persones que estan vivint en ells i d’aquelles famílies que ho necessiten”, pel que reclamen que “es paralitzen els desnonaments i que ningú faça negoci amb els habitatges d’aquestes famílies”.

Dos representants de la PAH han sigut rebuts per directius de la sucursal, a qui han demanat que “no venguen els pisos a baix preu quan hi ha gent que encara és expulsada de les seues cases” i que traslladen “a la direcció de Bankia l’obertura d’una via de negociació” per a gent que “està patint la persecució de les entitats”. També els han explicat la problemàtica d’una clienta d’aquesta oficina.

“Qualificar aquestes actuacions com a nazisme és desconéixer la història”

Pel que fa a les declaracions en les quals, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va qualificar de “nazisme pur” els escratxes sofrits per diversos membres del seu partit, José Luis González les ha titllat de “fal·làcia” i ha defensat que “qualificar-les com a nazisme és desconèixer la història”. A més, ha destacat el “descrèdit que estan assumint les persones que posen adjectius que no es corresponen” a aquestes accions i ha recalcat que els escratxes “han estat pacífics, tranquils, com poden testificar quantitat de famílies i de comerços al voltant dels habitatges dels diputats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa