Diari La Veu del País Valencià
Economia paga als Instituts Tecnològics 26 milions d’euros

Xavier Pérez / València.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’IVACE Innovació, ha pagat als Instituts tecnològics des de juliol de 2015 , un total de 26 milions d’euros corresponents a projectes de les convocatòries de 2013 i 2014.

Amb aquest pagament el deute que IVACE – Innovació arrossega amb la Xarxa d’Instituts Tecnològics del País Valencià s’ha reduït en un 72%.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha destacat “la voluntat de la Conselleria de seguir treballant per a regularitzar els pagaments i per a donar als instituts tecnològics el protagonisme que mereixen en el nou model industrial de la Comunitat”.

En aquest sentit, Climent ha assenyalat que els 12 instituts tecnològics del País Valencià “constitueixen una infraestructura fonamental de suport a la I+D+i empresarial que facilita, especialment a aquelles empreses de xicotetes i mitjanes dimensions, la resolució de determinades febleses”.

Aquests centres ofereixen els seus serveis a més de 10.000 empreses valencianes i en 2014 van desenvolupar vora 650 projectes de recerca tecnològica.

En 2014, els Instituts Tecnològics del País Valencià van treballar per a 10.564 empreses clientes per a les quals van desenvolupar 739 projectes d’I+D+i dels quals més del 53% són projectes privats amb empreses i entitats.

En total, els Instituts tecnològics han generat en 2014 ingressos per valor de 83,2 milions d’euros, dels quals pràcticament el 60% ha provingut de facturació a empreses i entitats i un 4% de fons públics. En la Xarxa treballen 1.129 persones de les quals el 72% és personal investigador.

La capacitat investigadora d’aquests centres queda també acreditada per les 119 patents vigents en l’actualitat, de les quals són titulars els instituts.

Més pressupost en 2016

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha incrementat enguany en un milió i mig d’euros el pressupost destinat a impulsar la I+D+i dels Instituts tecnològics.

El muntant global ascendeix a 25 milions d’euros “i es donarà prioritat- ha afegit Rafael Climent- a aquells projectes que ajuden a millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses de la Comunitat”.

El responsable d’Economia ha anunciat que en poques setmanes està prevista la publicació de la convocatòria d’ajudes als instituts tecnològics per a 2016 al mateix temps que ha indicat que, previsiblement, les ajudes es concediran abans d’estiu.

Climent també ha assenyalat que des d¡IVACE Innovació s’intensificaran els controls d’execució dels projectes dels Instituts tecnològics mitjançant un seguiment pròxim i exhaustiu de l’evolució dels mateixos.

“Volem conèixer de primera mà el dia a dia dels projectes sense haver d’esperar al fet que els instituts tecnològics facen la justificació definitiva dels mateixos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa