Diari La Veu del País Valencià
Rodríguez: ‘Volen convertir una causa contra el PP -Imelsa- en una altra contra la política’
RedactaVeu / València

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha comparegut aquest dijous juntament amb la vicepresidenta Maria Josep Amigó i els diputats Emili Altur, de Compromís, i Rosa Pérez, d’Esquerra Unida, mostrant la “unitat” del govern provincial -conformat per PSPV, Compromís i EUPV-, després de la telefonada de la Guàrdia Civil a Pérez i Altur perquè declaren com a membres del Consell d’Administració de l’empresa pública Imelsa.

“Compartim la sorpresa i la indignació dels qui estem convençuts que són innocents”, ha manifestat el president, que ha insistit en la seua solidaritat amb “els qui van impedir que el PP omplira la Diputació de casos de corrupció”.

“Sense voler ser malpensat, veiem que el que era clarament una causa contra el PP volen convertir-la en una causa general contra la política”, ha assegurat Rodríguez. I ha afegit: “Quan diem que som diferents del PP és perquè ho som” i açò es demostra actuant“de forma coordinada”. En aquest sentit, ha assenyalat que “cal donar sempre la cara quan u està tranquil amb qui l’acompanya en el viatge”.

El president de la Diputació ha avançat, en la línia de les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, que els investigats han posat els seus càrrecs a la disposició del partit i ara “seran aquests els que decidiran què fer, encara que en tot cas parlem d’una separació temporal de les seues funcions”. “Em sent orgullós dels companys que van realitzar aquestes labors per a combatre la corrupció i que hui s’enfronten a una pena de telenotícies”, ha continuat Rodríguez, que ha acabat la seua intervenció afirmant que “si hi ha imputacions es prendran decisions més dures, però no estem en aqueixa tessitura”.

Amigó: “No estan imputats pel jutjat”

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha començat matisant que “els investigats han sigut citats telefònicament per l’UCO per a col·laborar per la justícia i no estan imputats pel jutjat”. Amigó ha indicat que “no hi ha dubtes sobre els quivan denunciar les pràctiques corruptes i van tractar de deixar-les al descobert”, i ha afegit que confia plenament en la justícia: “Estem segurs que s’aclarirà tot”.

La vicepresidenta ha agraït el gest del vicepresident tercer de la Diputació i diputat de Compromís, Emili Altur, de posar el seu càrrec de diputat a la disposició del partit davant aquesta situació “dura i injusta” perquè ajudarà “al fet que tot s’aclarisca i al fet que la institució puga seguir treballant, que és el més important”.

Finalment, la diputada d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua “indignació” per la citació a declarar de la UCO “després d’haver encapçalat la lluita de David contra Goliat”. Pérez ha qualificat la citació com “una maniobra de distracció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa