Diari La Veu del País Valencià
Les jornades ‘Cultura en Acció’ superen les millors expectatives

RedactaVeu / València.

Els dies 11, 12 i 13 de febrer van tenir lloc a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, les jornades ‘Cultura en Acció’ organitzades per Joves d’Acció, amb l’objectiu d’oferir un punt d’encontre d’experiències en l’àmbit de la cultura al nostre país per tal de mostrar la feina dels joves que s’impliquen en la cultura, i valorar el seu treball i donar-li projecció. Perquè és moment de proposar en positiu, de construir i d’apostar pels joves valencians, una generació formada, amb capacitat, en la qual destaquen músics, creadors, activistes culturals, productors, organitzadors de festivals, dissenyadors audiovisuals…

Un segon objectiu de les jornades era crear un espai de debat entre els agents culturals, polítics i institucionals, on pogueren escoltar-se, compartir inquietuds, debatre criteris per a la política cultural i el suport a la creació i particularment a la realitzada pels joves. I així van poder comptar amb la participació de membres de les organitzacions polítiques juvenils, de diputats i regidors.

En totes les sessions (vegeu programa adjunt) la participació va ser molt alta, superant les millors expectatives (de fet per a l’acte d’obertura vam haver de canviar la sala inicialment prevista i ocupar el hall de l’Octubre, pel nombre de joves que s’hi van inscriure).

Però més enllà de la valoració purament quantitativa, el més important fou la bona marxa de les jornades i el bon nivell del debat, degut tant gràcies a la implicació i preparació dels ponents i moderadors, com del públic participant, molts d’ells també creadors, productors, activistes, membres d’associacions d’estudiants i polítiques, de Joves d’ACPV i, en general, joves formats, amb iniciativa i amb implicació en la cultura i amb la cultura.

Les jornades permeten parlar de dues conclusions. La primera és, sens dubte, la necessitat que les noves institucions valencianes donen suport als joves que s’impliquen en la cultura, però sense paternalismes ni improvisacions, perquè es nota a faltar d’una banda diàleg i de l’altra un projecte articulat, coparticipat i pensat a mitjà termini.

La segona és la decisió de Joves d’Acció de continuar el treball ara començat amb noves iniciatives en aquesta mateixa línea, perquè el canvi polític exigeix una nova manera de treballar que done veu i visibilitat als nostres joves, i aquesta nova manera de treballar troba complicitats i resposta, com demostra l’èxit de les jornades.

Comparteix

Icona de pantalla completa