Compromís i l’AJV reclamen la retirada dels recursos del TC contra el dret civil valencià

Si el TC anul·la aquesta llei els valencians notaran el seu efecte en la seua vida quotidiana
16 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València
 
Compromís i l’AJV han coincidit en la reclamació al govern espanyol de la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat a les lleis valencianes de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, la llei de Custòdia Compartida i la d'Unions de Fet.
 
Ferri i Bataller han traslladat a l’AJV que precisament una de les exigències que Compromís ha plantejat a Pedro Sánchez per a arribar a un pacte d’investidura ha sigut la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat del Govern estatal a les lleis autonòmiques de desenvolupament del dret civil valencià.
 
La possible anul·lació per part del Constitucional d’aquestes lleis valencianes comportaria tornar a regir-se per les lleis estatals, a la vegada que suposaria establir que les Corts Valencianes no estan capacitades per a legislar en el futur sobre aquestes matèries. El recurs d’inconstitucionalitat que es troba més prop de ser fallat és el relatiu al Règim Econòmic Matrimonial Valencià. Si el TC anul·la aquesta llei els valencians notaran el seu efecte en la seua vida quotidiana, així per exemple quan es constituïsquen nous matrimonis es tornarien a regir per defecte pel règim de beneficiaris, en lloc de la separació de béns instaurada en 2008.
 


next