Diari La Veu del País Valencià
Comencen els actes amb motiu del 50 aniversari de CCOO PV

RedactaVeu / València.

Amb motiu de l’efemèride, el sindicat ha organitzat tot un ventall de cites culturals per tal d’allunyar-se d’una celebració nostàlgica, sense furtar el reconeixement necessari de la pròpia història.

Aquesta primera cita vol ser una declaració d’intencions, de l’afany de mirar cap al futur i construir un sindicalisme que responga als nous temps, sense oblidar la missió per la qual va nàixer.

Mig segle de CCOO PV amb fotografia, pintura, literatura i música

A les 18.30 h comença l’acte amb la salutació dels tres secretaris generals de CCOO PV: Antonio Montalbán, Joan Sifre i Paco Molina. Seguidament està prevista la narració dels primers passos del naixement del sindicat, a càrrec de l’actor valencià Pep Ricart.

Ximo Puig, president de la Generalitat, dirigirà unes paraules a les persones assistents, entre les quals ha confirmat la seua presència la vicepresidenta Mónica Oltra, el president de les Corts Enric Morera, el conseller Manuel Alcaraz, així com representants de diferents partits polítics, entitats socials i institucions.

El pintor i amic de les Comissions Obreres del País Valencià, Antoni Miró, presentarà els quadres que quedaran a les parets de la seu i que retraten Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Sanchis Guarner i Enric Valor. També s’inaugura l’exposició Resistiré, 50 fotografies representatives dels últims anys de lluita contra les retallades a la classe treballadora per part del capitalisme salvatge.

Posteriorment, la música d’Estrela Roja de Benimaclet, que enguany també celebra el seu 25è aniversari, serà l’encarregada de tancar l’acte. El sindicat romandrà obert per tal de gaudir de l’exposició, i oferirà a les persones assistents un tast de vins ecològics valencians de Punt de Sabor.

Comparteix

Icona de pantalla completa