Diari La Veu del País Valencià
L’ONU demana 571 milions de dòlars per a assistir la població palestina ‘en situació límit’

Racó Català.

Es necessiten 571 milions de dòlars per a agilitzar la reconstrucció dels Territoris Palestins Ocupats, devastats pel conflicte obert amb Israel, i poder assistir 1,6 milions de persones “en situació límit”.

Aquesta ha estat la quantitat que han anunciat aquest dimecres passat l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA) i les autoritats palestines fent una crida conjunta de fons per a aquest any a Ramallah. Robert Piper, coordinador humanitari de l’ONU sobre el terreny, ha descrit en un comunicat a gran part de la població palestina com a “molt vulnerables” després de gairebé 50 anys de guerra amb Israel.

En total, més de 4 milions de persones viuen als territoris palestins, a la franja de Gaza i a Cisjordània. Gairebé el 44 per cent d’aquesta xifra són refugiats i gairebé la meitat tenen menys de 18 anys. Piper ha assenyalat que des del mes d’octubre de 2015 la situació ha continuat deteriorant-se. Fins ara, el nombre de palestins que han mort en aquest període ha arribat als 200, molts dels quals són nens. Amb els fons, el Pla de Resposta Humanitària planeja implementar 206 projectes per 79 organitzacions, incloent-hi 67 ONG nacionals i internacionals i 12 agències de l’ONU.

Els recursos financers garantirien menjar, refugi i atenció mèdica a Cisjordània i la Franja de Gaza, on s’ha avançat molt poc en la reconstrucció després dels 51 dies de bombardejos durant l’estiu de 2014. Almenys 65 per cent dels fons sol·licitats es destinaran a la franja de Gaza.

Notícia de: Geopolítica.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa