Diari La Veu del País Valencià
Plataforma per la Llengua vol revisar la qualitat del 9 d’octubre per discriminar el valencià
RedactaVeu / València

El portaveu de Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, ha declarat que “la falta d’atenció sanitària a un ciutadà per parlar en valencià és un cas de discriminació que va en contra de la legalitat de l’Estatut d’Autonomia valencià, de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i fins i tot a la Constitució Espanyola”.

Però a més, Plataforma per la Llengua demana a l’entitat AENOR, l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació, que és una entitat que certifica la qualitat d’una empresa, dels seus productes i serveis, que demane els requisits de realització de serveis a clients valencianoparlants a l’Hospital Nisa 9 d’ctubre. El portaveu de Plataforma ha declarat que l’entitat certificadora AENOR “hauria de considerar l’actuació de l’empresa certificada Hospital 9 d’octubre, en la gestió d’aquest episodi d’insatisfacció dels pacients, en la propera renovació de la certificació de qualitat ISO 9001”.

Segons explica Manuel Carceller, “qualsevol ciutadà valencianoparlant té dret, sempre, a comunicar-se en la llengua pròpia. A més, la manca de servei a un pacient valencianoparlant per part del metge és un dèficit de qualitat en l’atenció al client, un cas d’incompliment de les obligacions professionals i una actitud discriminatòria”.

Des de Plataforma per la Llengua es considera que actituds discriminatòries i incorrectes com la d’aquest metge són contràries a la filosofia del grup Nisa de prestar una atenció integral i de qualitat. El portaveu de Plataforma, Manuel Carceller considera que “els valors professionals de l’hospital Nisa, segons l’ideari del mateix centre sanitari, són l’empatia, dedicació, estima, transcendència, consol i il·lusió. Tots aquests valors no han estat considerats en l’atenció al pacient que parlava en valencià, Fran Puertes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa