Diari La Veu del País Valencià
Podemos manté que és ‘imprescindible’ un referèndum a Catalunya per pactar amb el PSOE

ACN / Madrid.

La proposta de Podemos per a pactar amb el PSOE manté que és “imprescindible” un referèndum a Catalunya amb “garanties” i amb una pregunta “única i clara” per decidir el seu futur polític.

El document de 98 pàgines insisteix que cal una reforma de la Constitució per garantir diversos drets, entre ells, el dret a decidir.

“Els drets socials, civils i polítics necessiten més enllà d’un reconeixement, un sistema de garanties reforçat que només la Constitució pot oferir”, assegura el text. L’aposta de Podemos per “reformular el model territorial” es basa, segons el document, en el reconeixement de les diverses “realitats nacionals”, una reforma del sistema de finançament i replantejar el model d’organització territorial.

Tot plegat, acompanyat d’un nou marc competencial. A més, el partit de Pablo Iglesias manté la voluntat de crear un Ministeri de Plurinacionalitat.

El debat d’investidura de Pedro Sánchez serà el 2 de març

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, intentarà ser investit com a president del govern espanyol en el Ple que començarà el proper 2 de març. Així ho ha proposat aquest dilluns el president del Congrés, Patxi López, després de reunir-se amb el líder socialista en la cambra baixa.

Sánchez necessita majoria absoluta en la primera votació per a convertir-se en el nou president espanyol. Si no és així, el líder del PSOE tindrà una segona oportunitat en un nou debat i posterior votació que tindria lloc 48 hores després.

En aquest cas, Sánchez en tindria prou amb una majoria simple de la cambra, és a dir, més vots a favor que en contra, per a ser investit president.

Comparteix

Icona de pantalla completa