Climent aposta per la necessitat d'instaurar un nou model productiu al PV

L'Economia del Bé Comú és un dels objectius de desenvolupament sostenible per a la Generalitat
15 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball aportarà els fonaments del nou model econòmic i productiu i els valors de l'Economia del Bé Comú als objectius de desenvolupament sostenible del govern de la Generalitat.

El conseller Rafa Climent ha participat recentment en una trobada amb la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, representants de les Nacions Unides i de les conselleries d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

En aquesta reunió es va establir el marc de col·laboració per a poder implementar els objectius de desenvolupament sostenible en l'àmbit territorial i es va acordar que el Consell alinearà l'actualització dels compromisos del Pacte del Botànic amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.
 
Rafa Climent
Rafa Climent. Foto: La Veu.

Climent va apostar per posar en valor “les noves aptituds que defensa l'Economia del Bé Comú i la seua aplicació a la gestió diària per a, d'aquesta manera, mantenir cohesionada la societat”.

El conseller va recordar que valors com la participació i la democràcia, transparència, justícia social, cooperativisme, dignitat humana i sostenibilitat estan presents en cadascuna de les accions que estan posant-se en marxa des de la Conselleria d'Economia Sostenible i l'objectiu és que arriben també a la resta d'actuacions i polítiques del govern de la Generalitat.

“Volem que la sostenibilitat siga l'eix vertebrador de qualsevol projecte que engeguem, sense oblidar que la sostenibilitat de veritat es troba en la interjecció i en l'harmonia de tres esferes fonamentals: la social, l'econòmica i la mediambiental”, segons ha manifestat el conseller.

Per a Climent, el repte principal “és generar ocupació de qualitat i estable, per tal de poder regenerar el benestar social i la cohesió social i d'eixa manera crear riquesa i per a fer-ho possible, hem d'apostar per la innovació i per la tecnologia, incidir en la reindustrialització del territori apostant per sectors fins ara desestructurats com l'agrícola i la indústria, en la internacionalització de les empreses, i abordar una qüestió clau: el nou model energètic valencià”.
 
Rafa Climent
Rafa Climent. Foto: La Veu.

A més, “per al nou Consell és una prioritat impulsar una transició energètica i de fet el nou model productiu que estem impulsant es recolza en un canvi de l'actual model energètic per un nou model sostenible; capaç de compatibilitzar el progrés i la preservació del nostre entorn”, ha conclòs.

Logo La Veu
 
next