Els jocs i esports tradicionals centren II Jornada de Cultura Popular

La segona trobada de l'AVL ha despertat considerable interés, concretament 200 estudiosos acudiran a la cita, que tindrà lloc el dissabte 19 de febrer
13 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes, que tindrà lloc el pròxim divendres, dia 19 de febrer, al Centre Municipal de Joventut Algirós de València, ha despertat un considerable interés entre els estudiosos, especialistes i aficionats als jocs i esports tradicionals de les nostres terres, temàtica sobre la qual girarà el contingut de la trobada, segons Josep Lluís Doménech, coordinador de la jornada i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Aquesta segona edició serà inaugurada pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i pel president de l’AVL, Ramon Ferrer. La conferència inaugural anirà a càrrec de Josep Lluís Doménech, president de la Secció de Terminologia i Llenguatges Específics de l’AVL, que tractarà sobre els jocs i esports en el marc de la cultura popular. Josep Bataller també presentarà una ponència sobre l’evolució del llenguatge dels jocs.
 
II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes
II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes. Foto: AVL.

La resta de la jornada constarà de tres taules redones, que se centraran en aspectes sociolingüístics del lèxic dels esports, en criteris d’estandardització dels noms dels jocs, i en qüestions històriques dels jocs, com la pilota en la València medieval o els jocs i els esports tradicionals en el món faller. Cadascun d’aquests temes seran abordats per especialistes de la competència de Joan Ortí, Víctor Agulló, Emili Casanova o Joan Céspedes, entre altres convidats.

Els objectius, com ha explicat Josep Lluís Doménech, són reflexionar al voltant de la importància dels jocs i els esports com a elements bàsics de la cultura popular; debatre sobre la presència dels jocs en diferents àmbits i territoris; aprofundir en l’impacte dels esports populars en l’ús de la llengua, i finalment, conèixer elements lèxics relacionats amb la temàtica objecte de la trobada que reunirà vora 200 persones.

Logo La Veu
 
next