Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Música obri les seues portes a un concert gratuït per als refugiats
RedactaVeu / València

El Palau de la Música obrirà dissabte, 13 de febrer, les seues portes als refugiats, amb un concert gratuït de l’Orquestra de València a la Sala Iturbi. Es tracta d’un nou programa inclòs en el nou projecte social, que té com a objectiu acostar la música a les persones i col·lectius més vulnerables.

Per a la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, aquest concert “serà molt especial perquè la música és sens dubte un dels millors vehicles per a representar els valors de la tolerància i la solidaritat “. És per això que el Palau “obri les seues portes a tants refugiats que venen fugint del terror als seus països, i als qui hem d’integrar i ajudar amb força”, hi ha afegit la regidora.

Les persones que assistiran al concert formen part de 6 associacions de refugiats, que tenen com a objectiu la seua integració a la societat d’acollida, i són Creu Roja, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), el CAR de Cullera, el CAR de Mislata, Save the Children, ACCEM i ACNUR.

Orquestra de València

Orquestra de València. Foto: Palau de la Música.

L’Orquestra sota la direcció de Yaron Traub interpretarà un repertori compost per obres populars plenes de vitalitat i, d’altra banda, composicions i autors amb referències als horrors dels conflictes armats, com a causa de la fugida, l’exili i la busca d’asil. El públic assistent podrà gaudir de la Suite orquestral núm. 1 i el Prélude et Aragonaise de l’òpera Carmen de Bizet, la Dansa eslava de Dvorak, el Capritx espanyol de Rimski-Korsakov, la Suite de Jazz núm. 2 i el Vals núm. 2 de Xostakóvitx, la bacanal de Samsó i Dalila de Saint-Säens, Viktor’s Tale de La Terminal, la Marxa Imperial de La Guerra de les Galàxies de John Williams i la Dansa hongaresa núm. 5 de Brahms.

Serà un concert obert també al públic en general, que podrà arreplegar les seues entrades una hora abans en taquilles. En aquest sentit, Glòria Tello ha animat la ciutadania “a donar suport als refugiats amb la seua presència i que puguem gaudir tots junts i en germanor, d’eixe llenguatge universal que és la música”.

Comparteix

Icona de pantalla completa