La Represa entrevista Josep Chaqués, impulsor de les Trobades d'Escoles en Valencià

El programa d'entrevistes La Represa, gravat a Ràdio Godella per a la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes ha convidat a Josep Chaqués perquè participe al seu programa.
12 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / Godella
 
Chaqués, que té experiència radiofònica com a participant a tertúlies a EsRàdio, ha fet un repàs biogràfic a través de la seua trajectòria com a mestre, que comença als anys 70 a diferents localitats valencianes (Alginet, València, Rafelguaraf) i també a la localitat basca d'Azkoitia, on coneixerà a un Xabier Arzalluz que aleshores era retor i es familiaritzarà amb una realitat que ben prompte posarà en pràctica al seu País Valencià: la de l'ensenyament en la llengua pròpia.
 
En 1985 aconsegueix la plaça de director al CEIP Trullàs de Benifaió, on amb la complicitat del claustre i de l'AMPA s'aprova un projecte educatiu que, tot i posar-se en marxa sense problemes, prompte va comptar amb l'oposició del partit polític Unió Valenciana i una sèrie d'agitadors contraris a l'ensenyament en valencià.
 
Després, la trajectòria de Josep és ben coneguda: en 1986 se celebra a Benifaió la primera trobada d'Escoles en Valencià amb el format actual, i més endavant es fundaria Escola Valenciana, els premis Sambori (el major concurs literari del món) i, en definitiva, es consolidaria l'ensenyament en valencià.
 
I encara tindrem temps per a parlar d'una de les seues més recents passions: la Vela Llatina, que prompte rebrà reconeixement de Bé d'Interés Cultural per part de la Generalitat. 
 
La Represa s'estrena el divendres a les 11.00 h. a Ràdio Godella, i es reemet el dissabte a les 14.00 h. i el dimarts a les 20.00 h. També podeu escoltar-ho a Mislata Ràdio el dilluns a les 17.00 h. i als comptes de Youtube i Ivoox.
 
El programa:
 
next