Diari La Veu del País Valencià
’Aïda’ a les Arts alça molta expectació i esgota les entrades dues setmanes abans
RedactaVeu / València

El Palau de les Arts ha comunicat que les entrades per a Aïda, de Verdi, estan esgotades a dues setmanes de la seua estrena, excepte el 5% de l’aforament de la sala que la llei autonòmica reserva per a la seua venda el mateix dia de cada representació.

Les Arts ha programat cinc funcions d’Aïda: els dies 25 i 28 de febrer, així com el 2, 5 i 9 de març. D’aquesta manera el centre d’arts reposa la seua coproducció amb el Covent Garden de Londres i l’Òpera d’Oslo.

David McVicar és el director d’escena amb escenografia de Jean-Marc Puissant, vestuari de Moritz Junge i il·luminació de Jennifer Tipton. La coreografia és obra de Fin Walker, mientre que David Greeves és el director d’arts marcials.

Ramón Tebar, qui fa unes setmanes debutava amb l’Orquestra de València, farà el seu debut oficial com a principal director invitat del teatre d’òpera valencià. Serà, no obstant això, la segona incursió del mestre valencià a Les Arts, després de dirigir les últimes funcions de Nabucco la passada temporada.

Les Arts ha aprofitat per informar que Oksana Dyka ha cancel·lat la seua presència a València per indisponiblitat i serà la uruguaiana María José Siri, que va protagonitzar la passada temporada Manon Lescaut, de Puccini, qui substituïsca la diva ucraïnesa en les representacions del 25 i 28 de febrer, mentre que la veneçolana Lucrecia García cantarà les tres funcions d‘Aida al març. García, que va debutar a Les Arts en 2011 amb Mefistofeles, d’Arrigo Boito, s’ha revelat en els últims anys com una de les noves veus del repertori verdià.

El porto-riqueny Rafael Dávila interpreta Radamés, capità de la guàrdia egípcia. El tenor, que va cantar per primera vegada a València junt amb María José Siri en Manon Lescaut, desenrotlla una intensa carrera als Estats Units on, entre altres, ha treballat amb el mateix Ramón Tebar.

Tanca el triangle amorós d’Aïda Marina Prudenskaya com a Amneris, la filla del rei d’Egipte. La mezzosoprano russa va formar part del repartiment que al juny de 2009 va interpretar per primera vegada a l’Estat espanyol dos cicles complets de Der Ring des Nibelungen, de Wagner a Les Arts.

Gabriele Viviani, que encarna Amonasro, excepte en la representació del dia 9, que canta Ionut Pascu, Riccardo Zanellato (Ramfis), Alejandro López (el Rei), Fabián Lara (Missatger) junt amb les sopranos Federica Alfano (25, 2, 5) i Tatiana Irizarry (28, 9), que alternen el rol de Sacerdotessa, completen el repartiment.

Èxit de les visites guiades als assajos d'”Aïda”

Així mateix, el públic també ha esgotat les 100 places disponibles per a les visites guiades a Les Arts amb assistència als assajos d'”Aida” la setmana que ve. El centre d’arts va posar en marxa la passada temporada aquest nou format de visita que permet als assistents conéixer en el lloc el treball previ a l’estrena d’una producció d’òpera, a més de recórrer els diferents espais i sales que alberga l’edifici.

Des de les llotges de la Sala Principal, els dies 15 i 16 de febrer, 50 persones, per cada torn, gaudeixen d’una part dels últims assajos previs a l’estrena d'”Aida” el 25 de febrer. Davant de l’excel·lent resposta, Les Arts repetirà aquesta proposta amb motiu dels assajos de les pròximes produccions líriques: “Idomeneo”, de Mozart, “Café Kafka”, de Francisco Coll, i “A Midsummer Night’s Dream”, de Britten.

Comparteix

Icona de pantalla completa