Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva pagà més de 620.000€ a EGEVASA entre 2014 i 2015
RedactaVeu / Xàtiva

La factura de l’aigua que l’Ajuntament de Xàtiva va pagar a EGEVASA durant els anys 2014 i 2015 “va créixer exponencialment durant aquests anys”, segons ha informat aquest dijous el consistori xativí en un comunicat de premsa.

Concretament, en 2014, la despesa en aigua del dipòsit de la Bola va ascendir a 320.000 euros, mentre que en 2015, va superar els 300.000 euros. Les xifres contrasten notablement amb els imports per consum d’anys anteriors: 38.680 euros en 2013, 111.591 euros en 2012 i 94.772 euros en 2011.

Informacions aparegudes als mitjans de comunicació els darrers dies apunten al fet que l’empresa de l’aigua participada al 51% per la Diputació de València podria veure’s presumptament relacionada amb la trama descoberta per l’Operació Taula, segons les mateixes fonts municipals.

Foto: Ajuntament de Xàtiva (@Xativa).

L’origen d’aquest increment “desproporcionat” de la despesa es troba, segons l’Ajuntament que dirigeix el socialista Roger Cerdà, en la “deficient planificació i execució de les obres del Canal de Bellús”.

1,2M€ per una obra que no està adjudicada i dóna problemes

En aquest sentit apunta que en 2014, l’Ajuntament va iniciar una actuació per reparar la conducció d’entrada a la ciutat procedent del naixement de Bellús, tradicionalment excedentari. Les obres, pressupostades inicialment en 853.000 euros, acabaren costant 1’2 milions d’euros. Aquesta actuació va estar adjudicada inicialment a l’empresa Asfaltos Guerola, qui va renunciar a executar-la per deficiències en el projecte. Finalment, l’obra, que no està recepcionada encara, l’està acabant Construcciones Los Serranos, S.A.

Segons l’Ajuntament de Xàtiva, els treballs s’han perllongat més enllà d’allò previst, sobrepassant el seu període inicial d’execució. “La nova instal·lació no ha donat els resultats esperats, generant problemes i incrementant els talls de subministrament en la xarxa d’aigua potable”, subratlla el Consistori, ja que el passat 26 de novembre, l’Ajuntament va haver d’instal·lar dues bombes d’impulsió a l’altura de la Font dels 25 ‘xorros’. L’objectiu d’aquesta actuació complementària era garantir un subministrament continu d’aigua del canal.

El regidor d’Hisenda i Serveis Públics, Ignacio Reig, ha assenyalat en reiterades ocasions la necessitat de rebaixar el consum d’aigua del dipòsit de la Bola, procedent de la xarxa d’EGEVASA. L’Ajuntament de Xàtiva treballa amb l’objectiu de disminuir aquest consum durant 2016 per tornar a unes xifres de despesa al voltant dels 60.000 euros.

Reig va explicar que l’Ajuntament “no pot assumir uns increments en la despesa d’aigua comprada a EGEVASA com els de 2014 i 2015” i que treballem en un escenari d’escassos recursos econòmics “que han d’utilitzar-se per a les qüestions prioritàries”, per la qual cosa el regidor no descarta noves intervencions per esmenar aquestes deficiències de manera definitiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa