Diari La Veu del País Valencià
El Camp de Túria s’uneix amb un conveni cultural per ‘fer comarca’
RedactaVeu / Camp de Túria

El regidor de cultura de Riba-roja manifestava fa uns dies quan es signava el conveni de col·laboració comarcal que “aquest tipus de col·laboració és un instrument de promoció cultural que ens possibilita unir esforços i treballar conjuntament en la difusió i normalització de la llengua, a través de la música de la nostra terra”, deia Miquel Castillo.

Aquest conveni nasqué i establí una sèrie d’objectius. Així, la iniciativa del conveni és posar en marxa polítiques actives culturals de foment de la música, però a través de la celebració de concerts en viu, incentivant-la i donar suport als grups valencians que contribueixen a aportar normalitat lingüística a la música de producció valenciana, són els detalls que es recullen del conveni.

Sigantura del conveni per part dels alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria.

Però, a més a més es fomentarà la col·laboració dels diferents municipis del Camp de Túria, pensant en un espai de dinamització lingüística d’abast comarcal a través de l’eslògan “Fent Comarca” i fent palesa la necessitat d’establir llaços comuns per a l’ús i la promoció del valencià.

Per tal d’anar “fent comarca” i aconseguir els objectius, el primer artista triat ha estat Ovidi Montllor, ja que el cantautor d’Alcoi posà música a les veus de poetes com Salvador Espriu, Vicent Andrés Estelles o Pere Quart. Per tant, el Cicle Ovidi Montllor es celebrarà els darrers dissabtes de mes a les localitats participants del conveni: 30 d’abril a Vilamarxant, 28 de maig a la Pobla de Vallbona, 25 de juny a Nàquera, el 30 de juliol a Riba-roja de Túria, 27 d’agost a Benissanó, 24 de setembre a Bétera, el 29 d’octubre a l’Eliana i el 26 de novembre a Llíria.

Altres detalls del conveni estableixen que cada municipi assumirà les despeses de la contractació de l’artista o grup o l’adequació del local, mentre que les despeses de cartellera, pancartes, publicitat i promoció del esdeveniments serà compartit pels municipis que participen en el cicle.

Comparteix

Icona de pantalla completa