Diari La Veu del País Valencià
El jutge d’‘Imelsa’ cita 19 nous investigats per presumpte blanqueig en el PP de València

ACN / València.

El titular del jutjat d’instrucció número 18 de València, que instrueix el ‘cas Imelsa” ha citat a altres 19 persones en el marc de les diligències que se segueixen per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, entre les noves citacions hi ha la dels exregidors Emilio del Toro i Ramon Isidro Sanchís, així com diversos assessors.

Amb les noves citacions el nombre d’investigats (nom que reben els imputats després de la reforma de la Llei d’enjudiciament criminal) en la causa per irregulars en contractes a diferents administracions públiques valencianes s’eleva a 80. D’aquests, 56 estan imputats per blanqueig relacionat amb els equips de govern de Rita Barberá.

Aquest mateix dimecres han comparegut davant l’instructor 9 investigats, entre ells la regidora Maria Àngels Ramon-Llin els exregidors, Silvestre Senent i Ana María Albert, i sis assessors del mateix grup municipal. Després de les respectives declaracions tots mantenen la seua condició d’investigats.

Segons informa el TSJ valencià, un dels deu investigats citats per aquest dimecres, un assessor municipal, no ha arribat a declarar per motius d’agenda del seu advocat, que intervé en el judici pel Cas Noos, que s’està celebrant a Palma. La seua compareixença davant el jutge s’ha posposat.

Fins el moment ja han prestat declaració davant el jutge els 24 investigats que van ser detinguts, uns altres 20 imputats i cinc testimonis. La causa manté investigats 8 actuals regidors del PP en l’Ajuntament de València, 8 exregidors i una quarantena d’assessors i treballadors del grup municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa