Diari La Veu del País Valencià
L’IVACE anima les empreses alcoianes a invertir en eficiència energètica i energies renovables

RedactaVeu / Alcoi.

La directora general d’Energia, Júlia Company, ha presentat hui en les Cambres d’Alcoi, els programes d’ajudes per al foment de l’eficiència energètica i les energies renovables que la conselleria d’Economia Sostenible durà a terme durant 2016, a través d’IVACE Energia.

La directora general ha animat les empreses a invertir en eficiència energètica i ha assegurat que incorporar mesures d’estalvi energètic en els processos productius i en les instal·lacions redunda de forma molt notable en la reducció de la factura energètica i en la millora, per tant de la competitivitat.

En aquest sentit, ha reiterat que “des de la conselleria d’Economia Sostenible estarem al costat de les empreses que aposten per l’eficiència energètica i les renovables, donant suport econòmicament als projectes d’estalvi energètic i d’implantació de fonts d’energia netes”.

Segons ha explicat “el nou model energètic al quals ens vam comprometre en el Pacte del Botànic té en les energies renovables i l’eficiència energètica els seus pilars fonamentals i per impulsar-los, enguany IVACE Energia destinarà un total de 5,1 milions d’euros.

Així doncs, IVACE Energia, ha engegat un programa d’ajudes dotat amb 3,5 milions d’euros per donar suport a projectes d’estalvi i eficiència energètica en la indústria, l’edificació i el transport.

La finalitat d’aquest programa és facilitar la incorporació de mesures que redunden en la reducció del consum energètic i amb açò la factura energètica, com la substitució d’equips i instal·lacions consumidores d’energia per unes altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència.

També es donarà suport econòmicament a la millora del rendiment dels equips existents mitjançant la instal·lació de variadors de freqüència en motors o la incorporació de motors d’alta eficiència energètica, la introducció dels sistemes LED en els edificis terciaris, la implantació de sistemes de gestió energètica, projectes de mobilitat sostenible i introducció en el transport públic de vehicles amb combustibles alternatius, etc.

Igualment, s’engegarà en breu una línia d’incentius per donar suport a la inversió en sistemes d’aprofitament de l’energia renovable com la biomassa, solar, minihidràulica, etc., dotada amb 1,6 milions d’euros.

Cal destacar, que aquestes línies d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu FEDER vigent per al període 2014-2020, dins de l’Eix Prioritari 4 (Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

Comparteix

Icona de pantalla completa