Diari La Veu del País Valencià
L’Eurocambra analitzarà la presumpta corrupció del PP valencià el 17 de març

ACN / Brussel·les.

L’Intergrup de Transparència i Lluita contra la Corrupció del Parlament Europeu analitzarà, el 17 de març, el presumpte finançament il·legal del PP valencià destapat arran de l’’Operació Taula’. El copresident de l’intergrup, Dennis de Jong, ha comunicat a l’eurodiputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, que en la propera reunió tractaran el cas i les seues implicacions.

Albiol ha celebrat la decisió advertint que els eurodiputats del PP “estan baix sospita” perquè, si es demostren les acusacions, van “jugar brut” durant la campanya electoral de les europees del 2014. “Hi ha preocupació per part de grups polítics molt diversos per la situació d’excepcionalitat que viu un PP acorralat per la corrupció”, ha dit Albiol.

L’eurodiputada valenciana Marina Albiol ha assegurat que les “sospites que part de la campanya electoral” del PP valencià a les europees es va “finançar de manera il·legal” resten “legitimitat als eurodiputats del PP”. Per això, Albiol ha celebrat que l’Intergrup anticorrupció de l’Eurocambra haja acceptat la seua petició de tractar el cas.

“Es tractarà, durant la propera reunió, aquest cas de corrupció i les possibles accions que es puguen portar a terme”, ha indicat l’europarlamentària d’Esquerra Unida. Segons Albiol, la decisió demostra que a Europa hi ha “preocupació” per les acusacions de corrupció del PP i hi ha “interès per prendre mesures des de l’àmbit europeu”.

“La informació publicada fins ara sobre l’’Operació Taula’ fa que posem en dubte la legitimitat de la representació parlamentària a l’Eurocambra que va obtenir el PP. Va ser una campanya en la qual, si es demostren les acusacions, van jugar brut. I per això exigirem responsabilitats al Parlament Europeu”, ha advertit Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa