Diari La Veu del País Valencià
La majoria de les persones que busquen refugi a Europa són dones i xiquets

Per primera vegada des de l’inici de la crisi dels refugiats a Europa, la quantitat de nens i dones que arriben al nostre continent a la recerca de protecció és més gran que la d’homes adults, segons les dades de l’UNICEF.

La portaveu a Ginebra d’UNICEF, Sarah Crowe, ha indicat que aproximadament el 60% de les persones que travessen la frontera de Grècia a l’exRepública Iugoslava de Macedònia són dones i xiquets.

Durant el juny de 2015, els homes adults conformaven el 73% i els nens el 10% dels emigrants, mentre que actualment, els menors constitueixen més d’un terç del flux migratori.

Els menors representen almenys el 36% dels que arrisquen la vida en embarcacions precàries per creuar de Turquia a Grècia, ha declarat la portaveu. “És clar que més nens i dones estan en risc al mar i que més nens i dones necessiten suport en terra, és a dir, s’han de reforçar els sistemes de protecció, salut i benestar. Els sistemes de protecció als nens a tot Europa estan completament sobrepassats”.

Crowe ha destacat que les criatures i les dones necessiten ajuda en cada etapa del camí per salvar la vida i evitar caure en mans d’explotadors. Des que va començar la crisi migratòria, UNICEF ha insistit a donar prioritat a la protecció dels infants i les dones i ha pugnat per la reunificació de les famílies que busquen refugi a Europa.

Article de Geopolítica.cat i Racó Català

Comparteix

Icona de pantalla completa